2019. január 9-én a nyíregyházi NYSZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont az V. Schnitta Sámuel Gasztronómiai Emlékverseny Kelet-magyarországi régiós versenyének. 
A rangos rendezvény kétévente kerül megrendezésre vendéglátóipari szakmákat oktató iskolák részvételével. A jó szereplés feltételei a széles körű elméleti tájékozottság, az alapos szakmai felkészültség, a kiváló kapcsolatteremtő és együttműködési készségek.

A nívós szakmai megmérettetésen tíz csapat közül a hajdúszoboszlói BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája I. helyezést ért el és az intézmény diákja, Kovács László elnyerte a legjobb felszolgáló különdíjat is. A 2019.03.20-22. között megrendezésre kerülő országos döntőn az iskola csapata Kelet-Magyarországot fogja képviselni, mint a régiós verseny győztese. Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik támogatták a csapat eredményes felkészülését.
A 2019. évi V. Schnitta Sámuel Kelet-magyarországi régiós döntő bajnokcsapata:
Szabó Martina Letti/felszolgáló tanuló, Hotel Délibáb (Hajdúszoboszló)
 Kovács László/felszolgáló tanuló, Szilfa Étterem (Hajdúszoboszló)
➤ Szabó Zsolt/szakács tanuló, Hotel Délibáb (Hajdúszoboszló)
➤ Nemes Bence/szakács tanuló, Major Étterem és Panzió (Hajdúszoboszló)
➤ Fodor Péter/cukrász tanuló, Hotel Délibáb (Hajdúszoboszló)

Felkészítő tanárok: 
 Máténé Hódos Emma
 Majzer Zoltán
 Deák Gábor
 Bese Gyula – csapatvezető