Magyarországon évek óta megrendezik a magyar ápolók és ápolónők napját.
Az esemény rangjához méltó megrendezését majdnem teljes egészében Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának, Polgármesteri Hivatalának, és a Képviselőtestület Gazdasági, valamint Igazgatási, Nevelési, Egészségügyi és Szociális Bizottságának támogatása biztosítja.

A rendezvényen a JEC szakellátásának, a város felnőtt és gyermek alapellátásának, a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális Család és Gyermekjóléti Központjának, a fogászati alapellátásnak ápolói végzettséggel rendelkező dolgozóit köszöntik a városvezetés megjelent dolgozói.

A "Magyar Ápolónők/Ápolók Napja" február 19-én van, amely napon 1817-ben Kossuth Zsuzsanna, Kossuth Lajos legfiatalabb húga megszületett. 

Az 1848 – 1849-es szabadságharcban Kossuth Lajos az összes tábori kórházak főápolónőjének nevezte ki. A legelső katonakórházakat Kossuth Zsuzsanna szervezte meg 1849-ben, és elsőnek hívta fel a sebesült katonák ápolásának kötelességére a civilizált világ figyelmét. Tragikusan fiatalon, 37 évesen az Egyesült Államokban halt meg tüdőbetegségben, ezzel véget ért meghurcoltatásokkal, megaláztatásokkal, üldöztetéssel terhes élete.

A 2019. évi köszöntésre a Járóbeteg-Ellátó Centrum I. emeleti nagytermében kerül sor 2019. február 19-én 11 órai kezdettel, amely körülbelül egy 30 perces rendezvény lesz. 

Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük, előtte és utána a rendelések zavartalanul folynak - adta hírül a Hajdúszoboszlói Járóbeteg-Ellátó Centrum.