A mai napon megtörtént a hajdúszoboszlói strandfürdő csónakázó-tó délnyugati területének környezetrendezése tárgyában meghirdetett ötletpályázat eredményhirdetése.
A pályázatra szerte az országból 12 pályamű érkezett, melyeket a szakmai zsűri egyenként is értékelt és meghozta a döntését.

 A jelenlegi strandfürdő területén belül található tó part menti pihenő részének közterületként történő megnyitása és hasznosítása volt a cél a természeti környezet értékeinek megőrzésével.

A pályázatra Gyöngyösi Miklós és Jenei Niki is elküldte közös pályázatát.

A hajdúszoboszlói fiatalok olyan építményt hoztak létre, amely a tó szabálytalan, lágy vonalvezetését követi. A tartószerkezetet raszter nélküli, karcsú fémoszlopok adják, a merevítést pedig két vasbeton mag. Ebben a két magban helyezkedik el két különböző típusú vendéglátó egység: teaház, illetve szórakozóhely.

Az építmény fedése egy több helyen kivágott vasbeton héj, a fák megtartása céljából. A talajmenti födém kivágásoknál néhol egészen nagy szintkülönbség adódik, ezt egy kifeszített hálóval egyfajta sajátos pihenőponttá alakítottuk. Az épület követi a járdaszintet, egy teljesen sík tárcsafelületet biztosít a vízpartig, a part mentén pedig lelépcsőzik.

A tervezési területet az épület két jól elkülönülő zöldfelületre bontja: egy általános köztéri parkra, illetve egy illatkertre. Az illatkert jelenti az épület és a Tahiti Beach közti kapcsolatot, finom átmenetet képez a tervezett épületünk hangulata és a Tahiti Beach között. A teaház része az illatkert felé nyílik, szokatlan vizuális kapcsolatot teremtve, míg a másik mag a közterületi parkkal lép fizikálisan is fúzióra.


A pályaművek a közeljövőben nyilvánosan is bemutatásra kerülnek. Addig is néhány kép a díjazott ötletek közül az érdeklődők számára.