Kovács Herman a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának Humán tagozatán érettségizett, majd ezt követően 2005-ben Okleveles gazdasági agrármérnök diplomát szerzett a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán.

Szakirányai: vállalkozásszervező és vagyonértékelő, pénzügy-számvitel.

Képesítései: Felsőfokú vadgazdálkodási – vadászati szakképesítés, Ingatlan értékbecslő és -közvetítői szakképesítés, Nemzetközi szállítmányozási- és logisztikai menedzser szakképesítés, Mérlegképes könyvelői oklevél.

2005-ben, kezdett el dolgozni a HAGE Zrt.-nél közgazdasági osztályvezetőként. A 2019-es évtől kezdve pedig a HAGE Zrt. Igazgatója lett.

- 2006-tól a MŐBIUSZ Kft.,
- 2007-től a KOMARIMAN Kft.,
- 2012-től a KOVINVEST Kft.,
- 2016-tól H&P Protocol Hunting Kft. Ügyvezetője.
- A HAGE Zrt. a NAGISZ csoport tagja.

Fő profilja a sertéstenyésztés, emellett gabonatárolással, logisztikai tevékenységgel és takarmányipari alapanyagok feltárása. A nádudvari székhelyű NAGISZ csoport fő tevékenysége az állattenyésztés. Ennek keretében a cégcsoport szülőpár pulyka-, szülőpár tyúk-, sertés- és tejelő szarvasmarhatenyésztéssel foglalkozik. 

A MŐBIUSZ Kft., KOVINVEST Kft., KOMARIMAN Kft.: saját családi vállalkozások, melyek szántóföldi növénytermesztéssel, mezőgazdasági gépi szolgáltatásnyújtással, húsmarha- és juhtenyésztéssel, valamint tápok-, koncentrátumok- és premixek internetes kereskedelmével foglalkoznak. 

A H&P Protocol Hunting Kft. vadászatszervezéssel és vendéglátással foglalkozik. eddigi szakmai útjában kiemelendő téma a generációváltás. Először a családi vállalkozások (MŐBIUSZ Kft., KOVINVEST Kft.) vezetését vette át édesapjától, majd 2019-ben a NAGISZ Zrt. operatív irányítását is.