Hajdúszoboszló Város Önkormányzata most a város központjában kivagdosott fák negatív visszhangjára válaszul, most a gyerekeket szeretné kihasználni arra, hogy kozmetikázza ballépéseit. Hiszen a fakivágásokat eredményező pályázathoz kapcsolódóan most nekik írtak ki egy „Az éltető víz, vigyázzunk rá!” névre keresztelt rajzpályázatot, amellyel egyértelműsíthetően a saját ballépéseiket akarják kompenzálni. Alább olvasható a kiírt pályázat!
Hajdúszoboszló Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a „Zöld város kialakítása” tárgyú pályázati felhívás keretében megvalósult „(H)ősök terein- Kálvin tér és környezetének megújítása Hajdúszoboszlón” megnevezésű TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00005 azonosító számú projekthez kapcsolódóan hajdúszoboszlói intézményben tanuló általános iskolai diákok és óvodás gyermekek részére az alábbi címmel: „Az éltető víz, vigyázzunk rá!”.

A víz a legértékesebb kincs a földön, amit mindaddig nem érzékel az ember, míg nem szenved hiányától. A vízhiány és a vízkészletek szennyezése miatt fontos, hogy egyéni szinten is mindenki tegyen annak megóvása érdekében.

Gyermekeink jövőjéről van szó, akik még érzékenyebbek a téma iránt, és sokszor éppen ők azok, akik a mindennapi tevékenységek kapcsán meglátják, mit lehet és kell tenni, hogy megőrizzük környezetünk értékeit.

A pályázat célja, hogy a gyerekek rajzainkon keresztül bemutathassák mi az, amit nekünk, felnőtteknek változtatnunk kell ahhoz, hogy a vízfelhasználás csak indokolt mértékű legyen. Arra kérünk, mutasd meg nekünk, hogyan lehet a mindennapokban takarékosan használni a vizet, hogyan előzhetjük meg a természetes vízkészletet a szennyeződéstől, Te hogyan fogod megóvni vizeinket terveid szerint a jövőben, amikor saját családod lesz.

Rajzold le hogyan hívnád fel a figyelmét a körülötted élőknek, hogy a vízhasználat során törekedjenek az indokolt mértékű felhasználásra, és Te mit teszel ennek érdekében.

Mutasson rá az alkotás arra is, hogy ha okosan használjuk vízkészleteinket és megóvjuk a szennyeződéstől, azzal pénzt takarítunk meg, javíthatjuk egészségi állapotunkat és védhetjük a környezetet.

Pályázni az alábbi korcsoportokban lehet:
I. Óvodások
 II. Általános iskola 1-2. osztály
 III. Általános iskola 3-4. osztály
 IV. Általános iskola 5-6. osztály
 V. Általános iskola 7-8. osztály

Pályázni lehet bármilyen kézi rajztechnikával készített, A4-es formátumú (210 x 298 mm), az adott témával kapcsolatos művel.

A pályaműveket

2019. augusztus 26-án 12.00 óráig

lehet eljuttatni a Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatalba (4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. „B” épület II. emelet 210. iroda)

A rajzlap hátoldalára kérjük feltüntetni a pályázó következő adatait: pályázó gyermek neve, intézmény megnevezése, osztály megjelölése, valamint a pályázó vagy szülei elektronikus (e-mail) értesítési elérhetőségét.

Kategóriánként az első három helyezett tárgyjutalomban részesül.

A beérkezett pályaművek egy később publikált időpontban és helyszínen kiállításra kerülnek, melynek keretében a díjak átadása is megtörténik.

A kiállítást követően kiíró a pályaműveket visszajuttatja a pályázó intézményéhez.

2019. július hó