Szabó Gergely János a játékosok által elvégzett munkát és a vezetőség hozzáállását emelte ki.

Az előző szezonban a hatodik helyen zárt a Hajdúszoboszlói SE, a Hajdú-Bihar megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Tizenkilenc forduló után, négy pont hátránnyal második a klub a Monostorpályi mögött. A jelenleg már Magyar Mélyépítő-HSE néven szereplő alakulat a nyáron új vezetőedzőt nevezett ki, Szabó Gergely János személyében, akinek ez az első idénye felnőttcsapat élén. A szakember a Hajdú-bihari Naplónak beszélt az eddig lejátszott meccsekről és a lehetséges jövőről.

– A rajt előtt volt változás a csapatnál, engem felkértek edzőnek, és voltak távozók és érkezők is. Célom a középmezőny, vagy annál kicsit magasabb helyezés volt. Azt gondolom, hogy ez egy reális elvárás, de sikerült is túlszárnyalnunk, a futballisták által elvégzett munka, és a vezetés hozzáállása is hozzájárult ehhez. Nem emelnék ki senkit személy szerint, mert nekünk pont az a nagy előnyünk, hogy huszonketten csináltuk eddig végig a szezont. Szerintem egyedülálló a megyében, hogy ekkora létszámban voltak heti négy edzésen és a mérkőzéseken a játékosok – mondta a tréner.

Következetesség

A szoboszlói csapat eddig tizennégy győzelmet szerzett, kétszer játszottak döntetlent, és kétszer kaptak ki. – Voltak jó mérkőzéseink, Hajdúnánás ellen idegenben kétgólos hátrányból tudtunk fordítani és győzni. Sajnos több pontot hullajtottunk, mondhatnám a Berettyóújfaluban hagyott hármat, de Kaba és Püspökladány ellen is döntetlent játszottunk.
Az eddigi utolsó fordulóban a már említett Hajdúnánás csapata a járványügyi helyzetre hivatkozva nem ment el Hajdúszoboszlóra, de annak a mérkőzésnek a sorsa még bizonytalan. – Amikor mi nem tudtunk egy betegséghullám miatt elutazni Monostorpályiba, akkor az ellenfél automatikusan 3–0-ra győzött, ez alapján szerintem, ugyanígy lehetne ebben az esetben is eljárni. Ez nem Nánás ellen szól, mert érthető a döntésük, de ha a szövetség következetes, akkor miénk kellene, hogy legyen a három pont.

Folytatják az edzést

Március közepe óta a Magyar Mélyépítő-HSE labdarúgói otthoni körülmények között készülnek. Szabó Gergely János heti ötalkalmas edzéstervet adott ki a játékosoknak, akik ezt – a vezetőedző szerint – becsülettel meg is csinálják. A csapat tagjai három hetente kapnak olyan teszteket, amikkel ellenőrizni tudják, hogy milyen állapotban vannak.

– A tervek szerint a jövő héten már folytatni tudjuk a tréningeket, az MLSZ határozatától függ, hogy milyen döntés születik a szezonnal kapcsolatban, és ahhoz mérten tudunk majd mi is készülni. Nem tudom, hogy mi folytathatjuk-e a bajnokságot, mert az előírások szigorúak, olyan komoly egészségügyi és infrastrukturális hátteret igényelnek, amivel a legtöbb csapat nem rendelkezik.

Forrás: BA / haon.hu