Egy külföldi férfi nem mindennapi módon zárta a nyaralását Hajdúszoboszlón. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.


A rendőrségre 2020. július 25-én hajnalban tett bejelentést egy kisbolt alkalmazottja arról, hogy vérző sérülésekkel bement hozzájuk egy külföldi és angolul segítséget kért tőlük. A férfi eltévedt és nem talált vissza a szállására. Mire a járőrök odaértek a lengyel állampolgár már elment.

Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett, ezúttal azonban egy árokba borult kisteherautóról. Az egyenruhások senkit nem találtak a járműben, viszont azonnal eszükbe jutott az eltévedt külföldi a vérző sérüléseivel. Keresni kezdték a férfit, aki időközben visszatalált a szálláshelyére, azonban nem pihenhette ki az éjszaka fáradalmait, mivel a járőrök felébresztették és előállították a rendőrkapitányságra – olvasható a rendőrség honlapján.

A nyomozás során kiderült, hogy a lengyel fiatal eltévedt a városban az átmulatott éjszaka után. Bement egy telephelyre, ahol nyitva talált egy kisteherautót, amibe beült és mivel az indítókulcs is benne volt, így elindult vele. Nem jutott azonban messzire, mert nem tudta az úton tartani a járművet és belehajtott egy árokba. Ugyan kisebb vérző sérülései is keletkeztek, de még ez sem tántorította el attól, hogy hazataláljon. Gyalog indult tovább és ekkor tévedt be a kisboltba, ahol az alkalmazottak útbaigazították, így sikerült megtalálnia a szállását. Előállítása során alkoholszondát alkalmaztak vele szemben a járőrök, ami pozitív értéket mutatott.

A hajdúszoboszlói nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak vele szemben eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.