A 21. században a városok versenyképességét befolyásoló minőségi aspektusok - mint a vállalkozói szféra közérzete – fontos Hajdúszoboszló számára. 

Összhangban városunk jövőképével és gazdasági célkitűzéseivel Hajdúszoboszló Város Önkormányzata létrehozta a SzoboszloInvest befektetési honlapot, amely egy újabb mérföldkő a helyi vállalkozások támogatásában és a befektetésösztönzés területén.

2020-ban az önkormányzat megalakította a vállalkozásokat segítő Gazdaság- és vállalkozásfejlesztési munkacsoportot, majd ezt követően elfogadta Hajdúszoboszló 2030-ig szóló Vállalkozásfejlesztési Koncepcióját. 

A gazdasági élet szereplőivel folytatott közvetlen kommunikáció és az üzleti kapcsolatok erősítése fontos szerepet tölt be a városvezetés tevékenységében - olvasható abban a közleményben, amit Czeglédi Gyula polgármester jegyez Hajdúszoboszló befektetési honlapján. 

Az elmúlt egy esztendőben hasznos információkkal, tanácsokkal, valamint pályázati anyagok összeállításával segítették az önkormányzatot felkereső vállalkozásokat. A jövőben ezt a munkát jelentősen segíteni fogja a SzoboszloInvest platform.

Hajdúszoboszló elvárása, hogy a lakosság számára megélhetést biztosító munkahelyeket létrehozó vállalkozásokat támogassa, és vonzó környezetet teremtsen a gazdasági élet szereplői számára.

A városvezetők célja, hogy a hajdúszoboszlói vállalkozások új fejlesztéseket hajtsanak végre, hatékonyan tudjanak működni, hiszen ez a gazdasági növekedésen keresztül a lakosság életszínvonalának és életminőségének javulására is pozitív hatással bír.

Mindezt úgy tudjuk elérni, ha vonzó befektetési környezet megteremtésével a meglévő vállalkozások támogatása mellett, új befektetéseket is Hajdúszoboszlóra csábítunk - írja Czeglédi Gyula. 

Ennek érdekében készült el az a honlap, amelyen bemutatásra kerülnek a város főbb társadalmi és gazdasági adottságai, valamint térképre tették az elérhető, ígéretes befektetési lehetőségeket. Utóbbi esetében az ipari övezet kialakításának kezdeményezésével a városvezetés is aktív szerepet vállal.

Hajdúszoboszlón a hagyományos turisztikai szektorban elérhető befektetések mellett más ágazatokban is kiemelkedő potenciál rejlik. 

További bizakodásra ad okot a jelenleg tervezés alatt álló, 4-es számú főút 2x2 sávosra bővítése, amely új lehetőségeket kínál a városunkba befektetni szándékozók számára.