A #nemluxustáska elnevezésű kampány célja, hogy rászoruló nők­nek egy táskába össz­ecsomagolva alapvető női higiéniás és ­feh­ér­neműcsomagot gyűj­tenek, amit a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai szociális központjában nehéz körülmények között levő nőknek adományoznának.
– Hiszünk abban, hogy nem csupán a decemberi hónapban van szükség a segítségre. Nem csupán karácsonykor érdemes adományozni, a rászo­rulóknak egész évben szükségük van a tár­sadalmi összefogásra. A kampányt pont ezért januári hónapra fókuszáljuk, hiszen a téli hónapokban van talán a legnagyobb szükség a segítésre. Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, s ebben a táskáitok nagyon sokat tudnak segíteni. 

Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyük a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy akinek nincs fürdőszobája, nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszer és a higiéniás termékek között – írják a szervezet honlapján a #nemluxustaska főszervezői, a Kívül Belül Boldogság blog és Huszka Ági stylist.

A rengeteg fővárosi adakozó mellett a vidéki helyszíneiken is szép számmal érkeznek be a „nem luxus táskák”, így arra az elhatározásra jutottak, hogy azokon a hivatalos gyűjtőpontjaikon, ahol január végéig több mint harminc táska érkezik be, helyi szinten szeretnék, hogy azokat kiosszák.

Jótékonykodni Hajdúszoboszlón a Bóbita magánóvodába lehet a Rákóczi u. 55 szám alatt.