Óriási a felháborodás a képviselő-testület múlt csütörtöki döntése miatt. Ekkor az Összefogás képviselői, élükön a polgármesterrel nem fogadták el a fürdő üzleti tervét, veszélyeztetve ezzel a város stratégiai cégének működését.
A döntés mögött politikai okok húzódnak, hiába próbálnak szakmai indokok mögé bújni. Főleg szembetűnő ez akkor, ha megvizsgáljuk, hogy 2014 óta, azaz mióta az Összefogás van többségben a testületben, hányszor és hogyan akadályozták vagy korlátozták a fürdő működését a képviselők:

- 2015-ben, azaz az első adandó alkalommal sem fogadták el a fürdő üzleti tervét. Ezzel azonnal üzentek a lejáró mandátumú vezérigazgatónak, hogy ha nagyon akarják, megvan a módszerük a működés akadályozására. Az üzleti terv, majd a beszámoló vitája közben is többször beletörölték a lábukat a cég vezetőjébe!

- a vezérigazgató újraválasztására eddig példátlan módon nyílt pályázatot írtak ki, majd ment a suttogás, melyik összefogásos képviselő szeretné a posztot magának. Végül csak Czeglédi Gyula indult el a pályázaton.

- a fürdő által a terület használatáért járó 200 millió forintot, melyet eddig tőkeemelésre, így a cég erősítésére fordított a város, két lépcsőben elvonták a fürdőtől.

- kiürítették a strand környékét, csökkentve a fürdővendégek élményét, elvéve több helyi család megélhetését.

- a választások közeledtével folyamatosan a fürdő területének hátrányára valósították meg a fejlesztéseiket a város vezetői. Először a Hajdú Kemping területét vonták el, ami ugyan sok hasznot a fürdőnek nem hozott, de jövőbeli fejlesztésekre alkalmas lett volna.

- az új, de korlátozottan használható szabadtéri színpad építése is a fürdő területének és az ott elhelyezkedő fák rovására történt meg.

- majd jött a József Attila utcai rész elvétele (kettős hasznosítás lehetősége nélkül!), megbontva ezzel a fürdő egységét, hogy kampányszagú elképzelések tere legyen, mint egy nevesincs autókereskedő cég által megvalósítandó óriáskerék.

- megszüntetik a parkolóhelyeket, elvéve azokat a gyógyfürdő előtt parkolóktól, így a mozgásukban nehezített, beteg emberektől.

Az elmúlt években tehát pénzt és területet vett el folyamatosan a fürdőtől az Összefogás. Egyre növekvő aggodalommal figyeljük ezt az ámokfutást, és minden nyilatkozatuk ellenére olyannyira nem jól sáfárkodnak a város közösségének legnagyobb értékével, hogy félő, helyrehozhatatlan károkat okoznak - írja a MI Hajdúszoboszlóért.