Olvasom a közösségi médiában, hogy a hajdúszoboszlói vasútállomás tele van hajléktalannal. Ott alszanak, oda piszkítanak, óriási bűzt hagyva maguk után. Sőt, van aki teljesen kisajátítja a váróterem padjait és padokat befele fordítva saját kis privát-szférát alakít ki magának.
Az arra fele járókat minden reggel elkeserítő látvány fogad. Minden váró tele van oda piszkító hajléktalanokkal!

Elkeserítő az, hogy Európa legnagyobb fürdővárosában ennyi a hajléktalan, illetve, hogy nem tudják kezelni a hajléktalan helyzetet! 

Bezzeg városvezetőink a budapestieket tudják ekézni a hajléktalanprobléma megoldásáért tett lépéseik miatt. De meglátásom szerint a jó példákat inkább követni kéne, mint politikai gyűlöletkeltés miatt a kákán is csomót keresni.

Emlékszem még a kormány azon döntésére, amellyel a hajléktalanság kérdésének orvosolását tűzte ki célul. Nos, akkor sok Összefogásos képviselő húzta a száját, gerjesztette a feszültséget és tolta a hisztit. Hogy emberségtelenség így, emberségtelenség úgy...

Lassan az egész országban bevezették a modellt és működik. Csak nálunk nem tesznek semmit! Akkor most itt mi van? 

Mert ha ezt megtudja az sok igénytelen budapesti hajléktalan (aki nem hajlandó bemenni a melegedőbe aludni és tisztálkodni), hogy Hajdúszoboszlón a városvezetés felelőtlensége miatt mekkora szabadsága van a hajléktalanoknak a végén még vonatra szál és leköltözik Európa legnagyobb fürdővárosába. 

Lehet, hogy sokaknak nem tetszik a cikk és nem tartja emberségesnek a vélemény, egyáltalán a probléma felvetését. 

De ha nem beszélünk róla, attól még létezik! És a tények makacs dolgok...