Pénteken sem unatkoztak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében, több helyszínre is riasztották őket a nap folyamán. 
Péntek délelőtt egy sertéstelepen Nagyhegyes külterületén egy gázpalack egy fóliát gyújtott meg. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet az ott lévő tulajdonos eloltotta porral oltó készülékkel. A tűzoltó egységek a gázpalackot visszahűtötték és az épületet átszellőztették.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délben Hajdúnánás külterületén, a 3805-ös számú úton. A baleset következtében az egyik autó egy árokba, míg a másik jármű egy csatornába borult. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Pénteken délután kétszer vonultak a tűzoltók segítségnyújtásra. Hajdúszoboszlón, a Hősök terén egy első emeleti lakásba kellett a hajdúszoboszlói hivatásos egységnek bejutnia, mert az ott élő idős ember rosszul lett. A tűzoltók az ajtót felfeszítették és a sérültet a mentőszolgálatnak átadták. A debreceni Felsőjózsai utcába is riasztották a tűzoltókat, ahová az ablakon keresztül jutott be a debreceni hivatásosak. A lakásban élő idős embert a mentőszolgálat kórházba szállította.

Lerakodott korom gyulladt meg tegnap délután Ebesen, a Vadas utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével eltávolították az izzó részeket. A ház fűtése más módon megoldott maradt.

Este Debrecenben, a Simonffy utcában egy lakatlan épületben tűz keletkezett, amelyhez riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral oltotta el a tüzet.