2019-ben immár 8. alkalommal szervezi meg a TeSzedd! — Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító akciója idén 2019. március 18-24. között a Fenntarthatósági Témahéten kerül megszervezésre.
A program amellett, hogy hozzájárul közvetlen környezetünk közös megszépítéséhez, támogatja a gyermekek és fiatalok környezeti nevelését, ezáltal is egy lépéssel közelebb viszi őket a hulladék keletkezésének megelőzéséhez, a keletkezett hulladékkal történő felelős bánásmódhoz.

Ezért is hívjuk és kérjük Önöket, hogy csatlakozzanak a TeSzedd! akcióhoz, amely idén a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik.

Az akcióhoz 2019. február 18. napjától március 3-án éjfélig lehet — a www.teszedd.hu weboldalon — csatlakozni, ahol a jelentkezéssel, regisztrációval kapcsolatos valamennyi információ megtalálható.

Az akció emellett kiváló közösségformáló erő is, hiszen a hasznos és értelmes tevékenység közelebb hozza egymáshoz a helyi résztvevőket, akár iskolai osztályokról, akár munkahelyi közösségekről, ismerősökről van szó, és az önkéntességet, önkéntes tevékenységet is népszerűsíti.

Tapasztalataink szerint az, aki egyszer részt vesz egy ilyen szemétgyűjtési akcióban, a későbbiekben sokkal jobban odafigyel környezete tisztaságára, sokkal érzékenyebbé válik a természeti erőforrások megőrzésére, védelmére, mint korábban.

A környezetünkre való odafigyelés, összességében a felelős környezettudatos gondolkodás ma már természetes elvárásnak számít mindannyiunk felé. Ezért is szervezzük meg a TeSzedd! akciót évről évre és gondoskodunk az így összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról.

Az akcióval kapcsolatban bővebb információ található a www.teszedd.hu weboldalon. Bármilyen felmerülő kérdés esetén munkatársaink az info@teszedd.hu e-mail címen, illetve a 06-80-900-372-es — ingyenesen hívható - telefonszámon az érdeklődők rendelkezésére állnak.