Több ellenőrzés és összehangolt akciók várhatók az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében és akiket tetten érnek súlyos büntetésre számíthatnak. - erről ma délelőtt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kezdeményezésére összehívott egyeztetésen esett szó. 

A megbeszélésen képviseltette magát a Hajdúszoboszlói Földgáz Vadásztársaság, a mezőőrség, a polgárőség és közterület felügyelet is. Az Önkormányzatot Majoros Petronella Dr. Sléder Tamás aljegyzővel karöltve képviselte.

Dr. Gali Sándor r. ezredes, rendőrkapitány átfogó képet adott az adott helyzetről és fokozott ellenőrzést ígért nemcsak külterületen, hanem a város belterületein is. 
Munkájukat az önkormányzat tavasz folyamán új térfigyelő kamerák kihelyezésével segíti, melyek egy részét a lakótelepek környékén és a várost bevezető útszakaszokon helyezik el. A külterületeken további 3 db rejtett mobil vadkamera is "bevetésre" kerül. 

A vadkamerák pontos helyét a könnyebb tettenérés érdekében rendszeresen változtatják majd.

A rendőrség a lakosság közreműködését is kéri. Aki illegális hulladékelhelyezést lát közterületen az alábbi elérhetőségek valamelyikén tegyen bejelentést:

- Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka: 06 70 492-06 52
- Járőrszolgálat: 06 70 643-65 95