Sóvágó László polgármester és csapata továbbra is gőzerővel folytatja kissé talán korán megkezdett, a hatalom megtartásáért indított kampányát. 
Napról napra azt csiripelik a verebek, hogy polgármester úr egyre inkább riválist lát az általa nemrég még beosztottnak titulált fürdőigazgatóban. Frusztrációját tovább növeli, hogy Czeglédi Gyula neve nem csak szakmai berkekben cseng jól, hanem a szoboszlói lakosság körében is egyre népszerűbb a fürdő vezetőjeként sikert sikerre halmozó lokálpatrióta.

„Egyesületünk sajnálattal állapította meg, hogy a fürdő 2019.évi terveiről szóló vita szakmai jellegét elvesztette.” (Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület)

Érdekes, ezt a MI egyesületünk is sajnálattal állapította meg, főleg miután Összefogás-közeli körökből is kiszivárgott az az információ, hogy a polgármester azt „kérte” a frakciótól, hogy mind bizottsági, mind testületi szinten tapossák el a Hungarospa üzleti tervét, mert szerinte Gyula polgármesteri ambíciókat táplál. A bizottsági üléseken még dadogott a gépezet, így történhetett meg, hogy – noha komikus körülmények között, de - a háromból két bizottság is megszavazta. A testületi ülésen azonban a messze földön híres közgazdász professzor szerepében tetszelgő képviselő asszony blődségeire támaszkodva már tökéletesen működött a mesterterv.

Azóta folyamatosan megy a szerecsenmosdatás és a helyi emberek hülyének nézése. Különösen a fürdődolgozók vannak célkeresztben, akiket fizetésemelésükkel, valamint jutalmukkal tart bizonytalanságban a város vezető ereje. Amíg nincs elfogadott üzleti terv, addig ugyanis ezen juttatások biztosítása is függő státuszban van.

Mindeközben Czeglédi Gyula szép csendben teszi a dolgát, és igyekszik emelt fővel kivezetni a Hungarospát abból a méltatlan helyzetből, ahova az üzleti terv megfúrása okán kerültek. Egyetlen egyszer került reflektorfénybe az elmúlt napokban, amikor egymás után ötödször is beválasztották a legbefolyásosabb turisztikai személyek közé. Több száz ember gratulált neki ismerve és ismeretlenül, egyedül az Összefogás részéről nem érkezett semmilyen reakció. Illetve dehogynem:

„Különösen nyugtalanítónak tartjuk, hogy Czeglédi Gyula vezérigazgató előterjesztése érdemi átdolgozásának bizonyítása helyett felesleges indulatokat gerjeszt. A dolgozók fizetésemelését, jutalmát "lebegteti", a megszokott munkamenet nehezítésével pénzhiány látszatát kelti, egyesületi támogatásokat mond le és mindezeket az üzleti terv elutasítása következményeként tünteti fel.”

Senki ne higgye, hogy a Tanú című film forgatókönyvéből származnak a fenti sorok… Nem, ezek bizony a polgármester és az Összefogás saját gondolatai. Aki látta az ominózus testületi ülést (több, mint ezren voltak, amíg a HvTv le nem törölte a felvételt a videomegosztó portálról), illetve követte az azóta eltelt időszak eseményeit, annak nem kérdés, hogy ki kelt itt felesleges indulatokat. Sóvágó László, aki a jelek szerint készen áll akár a 2014-esnél is mocskosabb, gyalázkodóbb kampányra hatalma megtartásáért. Aki az útjában áll, azt személyeskedően kioktatja, megfenyegeti, letiltja, illetve nem ritkán telefonon zaklatja. Sőt, ami ennél is rosszabb: akár a fürdő többmilliárdos beruházását is hajlandó kockáztatni újabb öt év uralkodás reményében. Egy polgármestertől pedig politikai meggyőződésétől függetlenül alapvető elvárás lenne, hogy a városáért, és ne a városából éljen…

Konklúzió? Azt mindenki vonja le magának. Arra kérünk mindenkit, hogy ne dőljön be az Összefogás olcsó, és az emberek lebecsülésén alapuló kampányfogásainak, amiben várhatóan jócskán lesz részünk októberig.

Higgyék el: nagyon nagy a tét, mert Szoboszló többet érdemel!