A mai naptól a Fürdő utca felújítása és kiszélesítése miatt, időszakosan új forgalmi rend lépett érvénybe a Fürdő valamint a Sport utcában. 
A kép illusztráció
Míg a Fürdő utcában egy irányba, addig a Sport utcában mindkét irányban haladhatnak majd az autósok. 

A késéssel indult felújítási munkálatokat (amit Hajdúszoboszló Város Önkormányzata megbízásából a Türei és Társa Kft. végez majd) az előzetes bejelentések szerint már február 15-én el kellett volna kezdeni, úgy látszik nem vesznek elég komolyan, hiszen csak ma léptették érvénybe az új időszakos forgalmi rendet. 

Következtetés képen még a munkálatoknak is csak ezután látnak neki. Ezek után csak remélni lehet azt, hogy a szezon beálltáig azokat befejezik. 

Mint megtudtuk, az építkezési munkálatok idejére nem csak a Fürdő és a Sport utca, de a Mátyás király sétány és a Kemping utcákban is ideiglenes forgalmi rendet kívánnak bevezetni. 

Az építkezés első ütemében a Fürdő utca Szent István Park felőli úttest félpályás lezárására kerül sor.

Ezen felül a Sport utca két irányúvá tételével, megszüntetik a parkolási lehetőséget, ami azt jelenti, hogy az eddig s Sport utcán parkoló autók a már meglévő parkolói helyek elfoglalásával, az egyre gyarapodó vendégforgalomnak köszönhetően egyfajta közlekedési káoszt, dugókat okoznak majd a fürdőövezetben. 

Második ütemben a Fürdő utca, Debreceni út és a Sport utca közötti szakasz részleges lezárására kerül majd sor. Ebben az esetben a Fürdő utca, a Sport utcától a Mátyás király sétányig továbbra is egyirányú lesz. A Sport utca kétirányú forgalma és a parkolási tilalom nem változik. 

Ebben az időszakban a Sport utcáról a Fürdő utcára viszont csak jobbra lehet fordulni. A balra fordulás ebben az időszakban nem lehetséges. 

Felteszem a kérdést, hogy ebben az időszakban a Mátyás király sétányra vagy a Hungarospa Gyógyfürdőjébe illetve Aqua Palace élményfürdőbe érkező vendégek figyelmét milyen forgalomirányító technikákkal szeretnék felhívni az időszakos forgalmi rend változásra. 

Harmadik építkezési szakaszban a Fürdő utca valamint a Sport utca csomópont kerül részleges lezárása. Ebben az időszakban a Fürdő utca forgalmi rendje a Sport utcától, és a Sport utca forgalmi rendje az előzőekhez képest nem változik. De ebben az építkezési szakaszban a Sport utcáról a Fürdő utcára jobbra fordulni nem lehet. Ezért a Sport utca Centrum felé menő forgalma a Kemping utcán kerül levezetésre. 

A negyedik építkezési szakasza a Sport utca jobb oldalán, az autóbuszpályaudvar kihajtójával szemben a zöld területen egy parkoló kerül kialakításra, amelynek megépítése már időszerű volt. 

De hát jön a választási kampány. 

Az építkezés idején a helyi járatok a Buszpályaudvar - Sport u. - Bánomkerti u. - Liget u. - Damjanich u. - Pávai u. - Sport u. valamint  Buszpályaudvar útvonalon közlekednek. 

A helyközi járatok a Pályaudvartól kifele a Sport u. - Kemping u. - Debreceni u., befele a debreceni u. - Fürdő u. közlekedhetnek. Ez alól csak az aszfaltozás napjai kivételek. 

Az építkezés időszaka alatt a Gyógyfürdő megközelítése minden építkezési szakasz alatt a Fürdő utcán keresztül lehetséges. Távozás a Mátyás király sétány - Gábor Áron u és a Damjanich utcákon keresztül lehetséges. 

Még szerencse, hogy kampány évben jutott eszébe Sóvágó László polgármesternek és csapatának, hogy szezon előtt pár hónappal neki kezdjenek feltúratni a fürdőövezetet, amit reméljük a főszezonig sikerül is majd rendbe rakatni. 

Mondjuk ezt ősszel nyugodtabban meg lehetett volna oldani a szezon után, de hát jön a választási kampány.