Író-olvasó találkozót rendeztek a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtárban. A vendég Lackfi János költő-író volt,  aki többek közt "Levágott fül" című tavaly megjelent könyve kapcsán érkezett a városba.
Lackfi János, Oláh János néven látta meg a napvilágot 47 évvel ezelőtt. Azért változtatott vezetéknevet, hogy ne keverjék össze édesapjával. Az ELTE magyar francia szakán diplomázott. Termékeny művész mintegy 30 könyve van.

Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szívesen ír. Levágott fül című tavaly megjelent kötete kapcsán szervezett vele találkozót a Városi Könyvtár, melyre örömmel látogatott el.

A levágott fül című könyvéről kapcsán Lackfi János a következőket nyilatkozta:
Ez a könyv nem egy kiskamaszos dolog, tehát vannak benne megrázó történetek. Hiszen ez a fiú (a regény főhőse), amikor megtalálja azt a bizonyos fület, akkor ezt egyfajta kihívásnak is veszi ezt. Magánnyomozásba kezd, aztán rendőrségi ügybe keveredik majd ámokfutásba, mígnem találkozik a bűnnel, ami nem olyan elegáns mint a filmekben, mert nincs hozzá filmzene meg felhajtott gallér, hanem maga az igazi bűn.
És ez a bűn eléggé undorító! Mikor egyik ember a másikat szemrebbenés nélkül használja mint egy rabszolgát miközben felmerül benne az is, hogy neki van valamiféle jó célja. De hány hulla fér bele a Pláza betonjába addig, amíg az ember a jó célját nem teljesíti? Mert ez leginkább úgy működik, hogy valaki azt mondja, én úgy döntöttem gazember leszek, mint III. Richárd. És legtöbben ugye úgy gondoljuk, hogy a szomszéd az egy nagy gazember. Na de én én talpig becsületes vagyok! De ez a folyamat addig tart, amíg az ember meg nem tanulja, hogy a saját élet egy pillanat alatt összeomolhat.