A megalapozott gyanú szerint ittasan vezette járművét az a sofőr, aki Debrecenben okozott halálos kimenetelű balesetet. A hajdú-bihari rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.
A 471-es számú úton 2018. január 19-én 5 óra 30 perc körül egy férfi az általa vezetett BMW típusú személygépkocsival Hajdúsámson felől Debrecen irányába közlekedett. A megalapozott gyanú szerint a sofőr járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a Külső Sámsoni út és a Salakos utca kereszteződésénél áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Suzuki típusú személyautóval.

A baleset során a Suzukit vezető 28 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, a másik gépkocsit vezető 39 éves férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A rendőrök a baleset körülményeinek vizsgálatába orvos szakértőt is bevontak. Az igazságügyi vélemény szerint a BMW sofőrje úgy vezette gépkocsiját a baleset időpontjában, hogy szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a bocskaikerti lakossal szemben.


A rendőrök a vizsgálati szakaszban elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket és az iratokat átadták az ügyészségnek.