Délelőtt különböző témákat dolgoztak fel kicsik, és nagyok. 
Az 1/a osztály „Zsákban hozzák a meleget” címmel projektórát tartott, ahol a gyerekek az időjárással, és a Sándor, József, Benedek napok körüli időjárás jóslással foglalkoztak. 

A tanulók először egy mesét néztek meg, majd játékos feladatokon (keresztrejtvény, találós kérdések, igaz-hamis feladatok) keresztül dolgozták fel a témát. 
A 8/a osztály diákjai, tabletek segítségével az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseket, lehetőségeket járta körül. 

A 8/b-s tanulók a hulladékok közt próbáltak eligazodni. Csoportosították a különböző hulladékokat, próbáltak megoldást találni mennyiségük csökkentésére.
Délután Tóth Norbert és Oláh Gábor őrnagyok tartottak előadást a biztonságos közlekedésről. 

Először a gyalogosokra vonatkozó szabályokat, és veszélyeket ismerhette meg a hallgatóság, majd a kerékpárosok következtek. 

A bicikli kötelező tartozékai után, a legfontosabb írott és íratlan szabályokat hallhattuk, majd közlekedési szituációkat is elemeztek a rendőrség munkatársai.
A nap zárásaként Dudás Sándor a kerékpár szerelés fortélyaival ismertette meg az érdeklődőket. 

A diákok megtudhatták mi a teendő ha leesik a lánc, defektes a kerék, gyenge a fék. 

A legbátrabbak saját kezükkel bizonyíthatták be, hogy a tanultakat a gyakorlatban is tudják kamatoztatni, és szétszedtek, megjavítottak és visszaszereltek egy lyukas kereket.
A keddi nap, teljes egészében, a kerékpározásé volt a Fenntarthatósági témahéten. 

A 4/b osztály jó hangulatú órát tartott a biciklis közlekedéssel kapcsolatban.

Különösen az óra végi activity volt népszerű, ahol a gyerekek rajzzal, mutogatással és körülírással próbálták a kerékpározással kapcsolatos dolgokat bemutatni, nagy sikerrel.

Délután a felsősök három fős csapatai, egy 5 feladatból álló vetélkedőn vettek részt, ahol az előző napon hallottakat is kamatoztathatták, hiszen többek közt volt kresz teszt, közlekedési tábla felismerés is.
Zárásként egy ügyességi pályát kellett teljesíteni, melyet korábban az alsósok is nagy lelkesedéssel próbáltak ki.

Végeredmény:
6/b
 8/a
 7/b
 5/b
 6/a
 5/a
 7/a
A Fenntarthatósági témahét harmadik napja a hulladékokról szólt. 

Sok osztály gondolta úgy, hogy gyerekek és pedagógusok, közösen tesznek környezetük tisztaságáért.

Gumikesztyűt és zsákot ragadtak, több mint kétszázan, és a napsütéses időt kihasználva, megtisztították az iskola udvarát és a környező utcákat.
Sajnos, volt mit felszedni, így 15 zsákot sikerült megpakolni az utcán heverő szeméttel.

Az elméleti rész ma sem maradt el, a 8/a osztály tagjait sikerült remélhetőleg érzékennyé tenni a téma iránt.

A szelektív hulladékgyűjtés fontossága mellett, külön hangsúlyt kapott a műanyagok szerepe, veszélye és csökkentésük fontossága.