2019. március 5-én Festival du Mardi Gras címmel szervezték azt a francia nyelvű előadói versenyt amelyen a Hőgyes Endre Gimnázium tanulói is részt vettek a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban Budapesten. 
Kísérőtanáruk Herendi Borbála tanárnő volt, aki nemcsak felkészítette a csapatot, de utolsó percig biztatta őket. 

A sok munka és gyakorlás meghozta gyümölcsét a Hőgyes diákjainak. Eredményesen szerepelt mindenki és helyezést is mindannyian elértek. 

Berta Nóra, Makai Viktória, Orbán Eszter (11.a) csoportos éneklésben az első helyet hozták el. Tudni kell, hogy ezen a versenyen most indultak először. 

A lányok Louane-től a Si tétais lá cimű dalt adták elő gyönyörűen és hibátlanul. Szejcsi Laura 9.b osztályos tanuló egy rendkívül nehéz verssel indult. Arthur Rembaud: Les chercheuses de poux című alkotásával , a második helyet sikerült megszereznie. 

A Hőgyes Endre Gimnázium diákjai nagyon jól érezték magunkat, mindent beleadtak, de sokat jelentett, hogy volt, aki támogatta és felkészítette a csapatot. 

Nem is sejtették, hogy ennyire fog tetszeni a zsűrinek az előadásuk. Mind a négy versenyző megdöbbent, de ez a pozitív visszajelzés számukra nagy motiváció, hogy még több ilyen versenyen tegyék próbára magunkat.