Kislurkó mókás beszédtanulása – ezzel a cím-mottóval hirdetett gyermekrajzpályázatot a hajdúszoboszlói járáshoz tartozó 5 település logopédiára járó óvodásainak és kisiskolásainak a megyei pedagógiai szakszolgálat hajdúszoboszlói tagintézménye. A 65 pályamunkát független zsűri értékelte. A kis alkotók munkáinak és a díjkiosztó ünnepségnek a városi művelődési központ adott otthont. 
Gyerekzsivajtól volt hangos a gyermekkönyvtár körüli tér a művelődési központban. Sok-sok család gyűlt össze, hogy osztozzanak ügyes csemetéik örömében. A járási rajzpályázat a helyi pedagógiai szakszolgálat fáradhatatlan logopédusi munkacsoportjának köszönhetően valósulhatott meg. Értékelésében Garainé Tóth Éva igazgatónő rámutatott, milyen fontos a képi kifejezés már óvodáskorban, mert a gyermekrajz az egyéniség legelső lenyomata. És fontos azért is, mert a gyermek a rajzaival olyan üzeneteket közvetít, melyet más módon nem tudna kifejezni.

A versenyt Hajdúszoboszló, Nagyhegyes, Ebes, Hajdúszovát és Nádudvar logopédiára járó apróságainak rendezték meg. A szponzor vállalkozások támogatásának köszönhetően minden kis alkotót tudtak jutalmazni egy-egy emléklappal és apró ajándékkal. A legjobbnak értékelt rajzok készítői pedig elismerő oklevelet és tárgyjutalmat kaptak.

A logopédia európai napját 15 éve vezették be, hazánkban is rendezvényekkel kapcsolódnak ehhez 2008 óta.

A verseny díjazottai

Különdíjasok: az óvodások közül Komódi Dóra, Tóháti Csanád, Tulipán Izabella (Hajdúszoboszló), Peterman Gábor (Nádudvar). Az iskolások közül: Pál Levente (Hajdúszoboszló) és Toronyi Bianka (Hajdúszovát).

Az óvodás kategória helyezettjei: 1. Huszti Alexa (Hajdúszoboszló), 2. Kordás Melinda (Hajdúszoboszló), 3. Illés-Dudás Annabell (Ebes). Az iskolások kategóriájában: 1. Kovács Franciska (Ebes), 2. Szilágyi László (Hajdúszoboszló), 3. Kádár Nóra (Nagyhegyes).

Forrás: Tibai Irma / haon.hu