Fergeteges városi tavaszköszöntővel kezdődött március első hétfője a fürdővárosban.
A Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Iskola pedagógusi közössége álmodott egy merészet, és azt meg is valósították. 

Városi mulatsággá emelték az önkormányzat és a művelődési központ támogatásával az intézményben három évvel ezelőtt útjára indított kezdeményezést, a télűző programot.

Feladat mindenkinek

– Valamennyi helyi óvodát és általános iskolát meghívták a művelődési központ parkolójába szervezett vidámságra – mondta el Fekésházi Tibor, a rendező iskola igazgatója. 
Az invitációra meg is érkezett több óvoda és általános iskola közössége, így közel ezer gyermek és kísérőik lehettek részesei az érdekes eseménynek. Járt itt medve, furcsa vándorok, sőt, vörös bika és gazdája is – persze egyik sem igazi.

A debreceni Gólyalábas Sárkányok, akik a főtér felől vonultak „Gönci Manci” kiszebábuval (mert a kisze többnyire egy menyecskének öltöztetett szalmabáb), s a Gönczy diákjaival nagy hangoskodás közepette. 
Gólyalábasék egy pillanatig sem hagyták unatkozni, s persze feladat nélkül sem a közönséget. Így aztán annak rendje-módja szerint elvégezték a „szertartásokat”, Manci bábu pedig a tűzbe veszett, hogy eltűnjenek a bajok, s immár eljöhessen a szép tavasz. 

A gyereksokaság télűző közreműködését szalagos farsangi fánkkal jutalmazták a szervezők.

Forrás: Tibai Irma / haon.hu