A hajdúszoboszlói Szabó Panni és csapata a felnőtt magyar női párbajtőr kupán egy szépen csillogó  ezüstérmet szerzett a hétvégén annak ellenére, hogy a csapat valamennyi tagja még csupán kadet korosztályos. 

A DSI fiataljai, név szerint Berényi Rebeka, Nagy Blanka, Nagy Emma és Szabó Panna remekül vívtak a nap folyamán, és csak a döntőben tudta őket megállítani a Vasas együttese. 

Nyolc egyesület párbajtőrözői vágtak neki a küzdelmeknek, a DSI lányai a budapesti Ludovika SE ellen kezdtek a negyeddöntőben, és arattak 45-35-ös győzelmet. 

A legjobb négy között a MAFC következett. A Hajdú-Bihari vívók nem hagytak esélyt a fővárosiaknak, hiszen tizenkilenc tus különbséggel bizonyultak jobbnak (45-26).

A másik elődöntőben jóval nehezebben vette az akadályt az angyalföldi négyes, hiszen szoros csata után verték a BHSE 2. gárdáját (44-41). 

A finálé egészen az ötödik asszóig szorosan alakult, ekkor 25-24-re vezetett a Vasas, amely ezt követően lépésről lépésre növelte előnyét. 

Debrecen Kadet Európa- és világbajnokam Nagy Blanka 30-38-nál kötött be, és ugyan mindent megpróbált Gábor Ágnes ellen, a 9-7-re megnyert ütközet után mégis a Vasas vívói örülhettek 45-39-es győzelmüknek. 

A DSI Debrecen fiataljai ezüstéremmel zártak a felnőttek között, ami több mint biztató a jelent és a jövőt illetően.

A debsport.hu nyomán