Első nemzetközi, dupla elsősége (egyéniben és vegyes párosban) a hajdúszoboszlói tollaslabdázónak 
A tavalyi eredményeire sem panaszkodhat Kígyós Keán Gábor, a Hajdúszoboszlói Tollaslabda SE versenyzője, de ilyen bravúros évkezdésre ő sem számított, amit a messzi távolban, Izraelben nyújtott. 

A Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyolcadikosa az idei első nemzetközi megmérettetésen is kitűnően teljesített: két kupával tért haza.

2018. december közepén a Cyprus Youth International 2018. nemzetközi verseny U15 fiú páros 2. helyezését az izraeli Amir Shapira-val érte el. Edzője invitálására nevezett egyéniben, majd párt keresve fiú és vegyes párosban. 

Varga Imre edző tanítványa U15-ös versenyzőként vett részt az AMOT Israel Youth 2019. nemzetközi tollaslabda versenyen az izraeli városban. 

Tizenhat ország indulója nevezett a korcsoportok szerinti küzdelmekre, ebből huszonöten saját korosztályában, ahol eddigi nemzetközi eredményeit figyelembe véve első kiemeltként várhatta a mérkőzéseket.

Keán egyéniben izraeli, örmény, majd a négy között szerb ellenfelét is legyőzve a döntőig menetelt. Itt az orosz, Andrey Sokolov ellen érett, okos játékkal, a második szettben „ bedarálva” ellenfelét (21-15, 21-9) nyert. U15 egyéni számát megnyerve állhatott a dobogóra.

Vegyes párosban is arany

Keán vegyes párjával, a dán Rosalina Langhoff-fal izgalmas perceket okozva kiegyensúlyozott játékkal nyerték sorban mérkőzéseiket. 

Ukrán, orosz, izraeli, örmény és ciprusi ellenfelek ellen (először játszottak együtt vegyest) egymást kiegészítve színvonalas és eredményes játékkal lettek a dobogó legfelső fokának tulajdonosai. 

Fiú párosban a kevésbé eredményes ciprusi fiúval küzdöttek – igaz 3 szettben – de az ellenfél párosa jobbnak bizonyult.

Keán a torna folyamán végig magabiztosan játszott, kiegyensúlyozott, érett játéka abszolút esélyesnek mutatta a döntőre. 

Maximális koncentrációjának, lankadatlan figyelmének két első helyezés lett az eredménye. 

A héten már az Országos Diákolimpiára készül, majd az OB-ra és a soron következő nemzetközi versenyekre koncentrál.

Két ezüst és egy bronz

A tornán Keán mellett még a két hajdúszoboszlói lány is kiemelkedően teljesített, hiszen Mészáros Petra U19 és Karalyos Etelka U13 személyében egy-egy ezüst valamint egy bronzéremmel is gazdagodott a hajdúszoboszlói tollaslabdázók ifjú csapata. 

Mészáros Petra a BSzC Közgazdasági Szakgimnázium tanulója női párosban Petra Heli Neuman izraeli versenyzővel a 2. helyet szerezte meg. 

Karalyos Etelka a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola  diákja pedig egyéniben szerzett bronzérme mellé Etike Lihy Horesh izraeli játékossal párban az ezüstöt is bezsebelte. 

Izrael, Rishón Le Zion – AMOT Israel Youth 2019.