A Hungarospa Zrt. vezérigazgatója biztos győzelmet aratott a polgármester-választáson - írja a dehir.hu.
Az már korábban eldőlt, hogy új polgármestere lesz Hajdúszoboszlónak, hiszen Sóvágó László úgy döntött, nem indul el a címért. Maga helyett Holoda Attila addigi alpolgármestert ajánlotta a választópolgárok figyelmébe – önmagát pedig alpolgármesternek.

A székért folytatott küzdelembe beszállt független jelöltként Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója, akit eredetileg a MI Hajdúszoboszlóért Egyesület kért fel az indulásra – később a Hajdúszoboszlói Gazdakör, a Hajdúszoboszlói Fiatalok Fóruma, a Mi Hazánk hajdúszoboszlói szervezete, majd a Fidesz is csatlakozott.

Holoda Attila támogatói listája is hosszú volt, hiszen az Összefogás mellett a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Jobbik is felsorakozott mögötte.

A polgármester-választást végül Czeglédi Gyula jelentős fölénnyel nyerte, hiszen több mint 61 százalékkal utasította maga mögé a közel 39 százalékot szerzett Holoda Attilát. A szoboszlói nyolc egyéni választókerületből hetet fideszes jelölt nyert meg, érdekesség, hogy a leköszönő polgármester is veszített az 1-es kerületben Kocsis Róberttel szemben, ám listáról továbbra is tagja marad a helyi képviselőtestületnek.