Hidegsajtolással olajokat állít elő egy hajdú-bihari házaspár, emellett többféle aszalványt, lekvárt és búzát is készítenek a Gazduram Manufaktúrában. A hajdúszoboszlói üzemben teljesen hazai, őstermelői termékek készülnek.

Egy hajdúszoboszlói család 10 éve gondolt egy nagyot és elkezdett olajat préselni, miután fiúk egy romlott élelmiszertől súlyosan megbetegedett. Ekkor döntötték el, hogy az egész család a hagyományos, paraszti gazdálkodást képviselő ősök életmódját folyatva a természetes egészség elvén fog élni és étkezni.

Hagyományos technológiával, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő családi vállalkozásukban, teljes mértében a magyar agrár-és élelmiszeripari hagyományokat lekövetve születnek meg a termékek és jutnak el egyre szélesebb körben minél több magyar család asztalára a természetes, egészséges és valóban magyar termelői hagyományokból fakadó táplálkozás jegyében.

A Lápastó Szociális Szövetkezet

A Lápastó Szociális Szövetkezet 2013-ban jött létre, alapvető célja a Zsombón élő munkanélküli, rokkant-nyugdíjban és szociális ellátásban részesülő tagjainak képzettségüknek megfelelő, a környezet védelmére irányuló, jövedelemszerző tevékenység biztosítása és visszavezetése a munka világába.

Teljes adás: