A múlt hét folyamán került sor a Szent István park jelenlegi állapotának feltérképezésére. 

Czeglédi Gyula Polgármester Úr a hivatal illetékes vezető munkatársaival, Lőrincz László irodavezetővel, Szilágyiné Pál Gyöngyi irodavezető helyettessel, valamint Majoros Petronella alpolgármester asszonnyal közösen térképezte fel a felületet. 

A bejárás célja az volt, hogy a 2020-as szezonra milyen elhelyezési lehetőségek nyílnak a különböző állandó és eseti rendezvények megtartására, illetve a bazár árusok elhelyezésére. 

Megtekintették a régi szabadtéri színpad melletti füves területet is, mely a beérkezett ötletjavaslatok alapján szintén alkalmas lehet további tevékenységi körök kihasználása szempontjából.
A hivatal munkatársai egyetértettek abban, hogy különböző pavilonokkal sem a strand előtti díszpark, sem pedig a gyógyfürdő előtti nagy park lehatárolása nem kívánatos, valamint megegyeztek abban, hogy a Harangház közelében lévő fekete pavilonok kerüljenek elbontásra. 

Tervezik, hogy a Gyógyfürdő mellett egy jó minőségű mobil illemhely is elhelyezésre kerüljön mindaddig, míg az ötletpályázatban és a gyógyhelyi fejlesztésben szereplő létesítmények meg nem valósulnak. 

A bejárás során megtekintették a buszmegálló melletti kerékpártároló céljára kijelölt területet, mely alkalmas lehet a bringó hintó és a dottó megálló elhelyezésére is.

Nemcsak helyreáll a fürdő környékén szét-trollkodott rend, hanem modernebb is lesz a környezet

Lezárult a Szent István park hasznosítására kiírt meghívásos ötletpályázat. A beérkezett művek a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtárban kerültek kiállításra, illetve az alábbiakban tekinthetők meg.