A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, aki 67 ezer forint kárt okozott a fürdő egyik vendégének.

A sértett és családja 2019. július 4-én a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben tartózkodott, 18 óra körül csomagjaikat az egyik medence mellett őrizetlenül hagyták.

A vádirat szerint vádlott ezt észlelve odament és a sértett hátizsákjából kivette az övtáskát, majd abból a benne lévő pénztárcát, amelyben 4 ezer forint készpénz, bankkártya és közokiratok voltak. A hátizsák mellett lévő, a sértett édesanyjának táskájából a vádlott ellopott két 60 ezer forint értékű telefont, melyek szintén a sértetté voltak.

Ezt követően a vádlott eltávozott a gyógyfürdőből és az övtáskát a benne lévő okiratokkal és bankkártyával együtt a környéken egy padon hagyta.

A hajdúhadházi férfi a későbbiekben az interneten hirdette meg eladásra a két mobiltelefont, majd néhány nap elteltével Debrecenben azokat 30 ezer forintért ismeretlen személynek eladta.

A vádlott által a sértettnek okozott közel 67 ezer forint kárból a két mobiltelefon lefoglalásával és a sértettnek történő visszaadásával 60 ezer forint megtérült.

Az eljárás során a sértett polgári jogi igényét előterjesztette a meg nem térült kár vonatkozásában.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban elzárás büntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.