A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében szombaton délelőtt néhány képviselő jelenlétében rendkívüli vezetői megbeszélést tartottak a Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal érintett vezetői, illetve intézményvezetői. 

Az óvoda és bölcsőde intézményvezetője arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy jelenleg is a gyermekek 30-50%-a különböző más betegség miatt, illetve elővigyázatosságból jelenleg is hiányzik.

Tekintettel a Kormány intézkedésére, mely szerint az iskolákban az oktatás szünetel, helyette otthoni távoktatási képzést vezetnek be, úgy döntöttek be, hogy az önkormányzat által működtetett óvodákban, bölcsődében is megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan tudják az érintettek veszélyeztetettségét csökkenteni. 

Ennek kapcsán felhívást fogalmaztak meg a szülők irányába, hogy mindazok, akik megtehetik és meg tudják oldani bölcsődés, óvodás korú gyermekük otthoni felügyeletét, már a hétfői napon se vigyék gyermeküket az intézményekbe. 

Azok számára, akik semmilyen módon nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését, a tagóvodák mindegyikében és a bölcsődében is ügyeleti rendszerben kiscsoportos közösségekben fogadják a gyermekeket.

Felhívják mindenki figyelmét, hogy a kiemelten veszélyeztetett idős nagyszülőkre ne bízzák a gyermekek felügyeletét, hiszen a vírus az ő egészségüket súlyosan veszélyezteti.

Az óvodás és bölcsődés korú gyermekek étkeztetése a megszokott rendben kerül biztosításra.

Az iskoláskorú gyermekek esetében a rászorultsági besorolásban szereplő gyermekek részére a napi egyszeri meleg étkeztetést a nyári szünidei rendben megszokottak szerint biztosítja az önkormányzat intézménye.

Az önkormányzat a hétvégén is folyamatos egyeztetéseket tart a változó körülmények alapján szükségessé váló intézkedések megtételére. A hatóságok által elrendelt karanténban lévő személyek, családok részére, akiknek rokoni -baráti köre az ellátást nem tudja biztosítani, igényelhetik az önkormányzat szolgáltatását.

Kérjük az érintett családok, szülők együttműködését egészségünk megőrzése érdekében!

A cikk megosztásával sokat segítenek az érintettek tájékoztatásában.