Ma délelőtt Czeglédi Gyula Polgármester Úr,  Majoros Petronella és Dr. Kovács Gergely alpolgármesterek valamint Kocsis Róbert önkormányzati képviselő szokatlan körülmények között helyezték el az emlékezés koszorúit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 172 évfordulója tiszteletére.

Március 15-e üzenete a közös gondolkodásra, a teljes összefogásra szólít mindenkit!

Jó érzés fogadni azokat a magánszemélyektől és civil szervezetőktől sorra érkező üzeneteket sms-ben, chatben, vagy akár telefonon, amelyek önzetlen segítséget ajánlanak fel a nehéz időkre városunk vezetésének - olvashatjuk Majoros Petronella Alpolgármester asszony facebook üzenetében - mellyel arra próbált rávilágítani, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben is számíthatunk embertársaink segítségére.

A mai nap folyamán Czeglédi Gyula polgármester úr rövid emlékező beszédet mondott a Hajdúszoboszlói Városi Televízió képernyőjén, melyet a Bárdos Lajos Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsora követett.

Városi megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 172 évfordulója tiszteletére

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Czeglédi Gyula Polgármester Úr ünnepi beszédében köszöntötte Hajdúszoboszló lakosságát, amely alkalmából polgármesterségének első március 15-i beszédét mondhatta volna el, de a koronavírus és az ehhez köthető megelőző intézkedések végett, erre sajnos nem kerülhetett sor a széles plénum előtt. 

A Polgármester Úr a szomorú körülmények ellenére lélekben és nemzeti érzületben emelkedett ünneplést kívánt a hajdúszoboszlói lakosságnak. Arra kérte honfitársait, hogy otthon, családi környezetükben gondolják végig a 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb eseményeit. 

Ugyanakkor azt kérte a lakosságtól, hogy emlékezzenek a forradalom és szabadságharc kiemelkedő személyiségeire: Gróf Széchenyi Istvánra, Kossuth Lajosra, Petőfi Sándorra, Vasvári Pálra, Jókai Mórra, Táncsics Mihályra, Batthyányi Lajosra, Veselényi Miklósra és nem utolsó sorban Deák Ferencre.