Kövess minket

Megerősítették: végre újra egyházi iskola lehet a Gönczy

2020. február 25-én a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség levélben fordult a Berettyóújfalui Tankerületi Központhoz és az illetékes felettes szervekhez, hogy a Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fenntartói jogának átvételét kezdeményezze. 
A hivatalos folyamat elindulásával megtörtént a véleményezők tájékoztatása, majd a veszélyhelyzetre való tekintettel a szavazás online felületű előkészítése. A szavazás időpontja 2020. április 1-6. között történt meg. 
A korábbi híreket megerősítve a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség lelkésze, Czető Norbert lapunknak megerősítette, hogy a szavazás eredményes volt, a szülők többsége a fenntartóváltás mellett döntött! 
Ugyanakkor bizalmukat fejezték ki abban a tekintetben, hogy az illetékes minisztérium hamarosan véglegesíti a döntést és 2020. szeptember 1-jétől újra református intézményként működhet tovább az iskola, és hét évtized után folytathatja korábbi évszázadok hagyományát!
A Hajdúszoboszlói Református Egyházközség lapunkon keresztül is hálásan köszöni a támogatást, a szavazatok érvényesítését, a kitartást és a megelőlegezett bizalmat, tudva azt, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a szavazási folyamathoz rengeteg türelem kellett! Ennek eredménye, hogy a fenntartóváltáshoz 302 „igen”, 42 „nem” szavazattal megvalósult a többségi szándék! 
Ahogy azt az Egyházközség vezetősége tudatta, az elmúlt napokban maximális helytállásról és segítőkészségről tett bizonyságot az iskola vezetősége, az osztályfőnökök, a pedagógusok és az alkalmazottak. Ezúttal is szeretnék megköszönni nekik, hogy a szülőket segítették a szavazási folyamatban, összefogva egy-egy osztályt, munkatársi közösséget. Az ők gyakorlatiassága sok szavazással felmerült probléma megoldását segítette elő! 
A Berettyóújfalui Tankerületi Központnak pedig hálájukat szeretnék kifejezni az ügyben, hogy minden igyekezetével eleget tett a szavazás törvényességi, jogszerű feltételeinek biztosításában, vállalva a felelősséget és az akut hibák elhárítását! Köszönik az Egyházközséggel történő partneri együttműködést! A további közös munkára Isten áldását kérik!
Ugyanakkor a gyerekeknek üzenve reményüket fejezték ki a tekintetben, hogy ennek az új időszaknak csak nyertesei lesznek élményekben, szeretetteljes és magas szakmai színvonalú oktatási légkörben! Hiszik, hogy velük együtt sok áldásban és örömben lesz még részük!
Czető Norbert a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség lelkésze mindemellett köszönetét fejezte ki Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának, a Tiszántúli Református Egyházkerületnek, valamint a Hajdúvidéki Református Egyházmegye és a Zsinati Oktatási Iroda vezetőinek!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések