A Püspökladányi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a vád szerint a lakása előtt, az utcán elhaladó egyik sértettet megverte, míg a másiktól fenyegetéssel megszerezte a ruhaneműit.

A vádlott a kiskorú sértettek egyikét ismerte, vele rossz viszonyban volt. A sértett barátjával együtt 2019. október 17-én a délutáni órákban gyalogosan haladt Biharnagybajomban. Az ittas vádlott észlelte a háza előtt az utcán közeledő kiskorúakat, ezért kiment, felszólította őket, hogy álljanak meg. 

A vádlott odalépett a vele haragos viszonyban lévő fiúhoz, megmarkolta a rajta lévő pulóvert, majd őt több esetben arcul ütötte. A sértett védekezésként arcul ütötte a vádlottat, mire a biharnagybajomi férfi ököllel támadt rá. 

A vádlott ütése a sértett arcát érte, aki ennek következtében megszédült, majd arccal a földre esett, miközben rövid időre az eszméletét is elvesztette – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Ezt látva a másik sértett elszaladt a helyszínről, azonban a vádlott felszólította őt, hogy menjen vissza. A sértett félelmében visszament a vádlott háza elé, ahová a férfi belökdöste a vele haragos viszonyban lévő sértettet, illetve a társát is felszólította arra, hogy a házba menjen be.

A vádlott a sértetteket a ház előterében leültette, majd észrevette, hogy az egyik sértetten jó minőségű ruhanemű, illetve márkás sportcipő volt. A vádlott a ruhaneműk megszerzése végett megfenyegette a sértettet, ennek hatására a fiú levette a ruhaneműit és átadta a vádlottnak.

Az eljárás során a nyomozó hatóság a vádlott lakásán lefoglalta az általa megszerzett ruhaneműket, ezáltal a sértettnek okozott kár megtérült.