A járványhelyzet miatt bevezetett kényszerintézkedések tartós fennállása esetén is sikerül minden hajdúszoboszlói polgárnak az egészségével kapcsolatos szolgáltatásokhoz hozzájutni.

A hajdúszoboszlói háziorvosok a következő felhívást juttatták el a Polgármesteri Hivatalhoz.

Kedves Betegeink!

Először is szeretnénk megköszönni a coronavírus járvány miatt a rendelésen kialakított új szabályokkal kapcsolatban mutatott megértésüket, együttműködésüket és türelmüket.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter megküldött utasítása szerint május 4-től új szabályok szerint kell rendelnünk (a mindennapi élet fokozatos újraindítása miatt).

1. A receptírást, táppénzes papírok, igazolások kiadását, ill. az egyéb adminisztratív feladatokat továbbra is a személyes találkozások nélkül végezzük. (A korábban megszokott módon telefonon, emailben, Erodiumon keresztül keressenek emiatt, az e- recepteket rendelési időben tudjuk felírni.) A veszélyhelyzet kihirdetése óta lejárt szakorvosi javaslatok, közgyógy igazolványok, okmányok, jogosítványok érvényessége továbbra is meghosszabbítódnak.

2. Amennyiben vizsgálatra szeretnének jönni, először mindenképp telefonáljanak, hiszen az utóbbi 1,5 hónapban is tapasztalhattuk, hogy sokszor egy tanács is elég, és az enyhe tünetek esetén továbbra is a távkonzultációt alkalmazzuk!

3. Amennyiben telefonos egyeztetést követően mégiscsak szükség van a vizsgálatra, időpontot adunk, 15 percenként hívhatjuk a betegeket, mivel óránként max. 4 beteg vizsgálata megengedett egy adott rendelőben. Személyes vizsgálatra jelentkezéskor belépésnél lázmérés történik. Viseljenek maszkot, a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítőt használva lépjenek be.

4. A lázas, súlyosabb állapotú, COVID19-re gyanús beteget továbbra is a megfelelően kialakított ambulanciákon látják el.

Kérünk mindenkit a leírtak betartására, hiszen a szabályok lazítása nem azt jelenti, hogy túl vagyunk a járványon. Továbbra is kiemelten fontos, hogy figyeljünk egymásra, tartsuk be a szabályokat, viselkedjünk felelősségteljesen, hiszen a gazdaság újraindítása önmagában is fokozza a járvány terjedését.

Továbbra is keressenek minket a korábban megszokott módon telefonon, emailben, Erodiumon keresztül, amennyiben kérdésük van, mindenképp megbeszéljük a teendőket.

Megértésükben bízva kívánunk jó egészséget!

Elérhetőség: 

Postacím: Járóbeteg-Ellátó Centrum, Szilfákalja 1-3.
E-mail: info@szoboszlorendelo.hu
Telefon: (+36) 52/557-540, (+36) 52/557-570
Fax: (+36) 52/557-544