A tervezők úgy tűnik, hogy minden korosztályra gondoltak.

Tíz élménypont reprezentálja a helyi és a térségi turisztikai desztinációkat és inspirálnak Hajdúszoboszló, Debrecen, Hortobágy felfedezésére. Megújul az infrastruktúra és formabontó új növényzetet is telepítenek a népszerű üdülőutcába, a Mátyás király sétányra és környezetébe a szeptemberben megkezdődött nagy volumenű beruházás során. Az európai uniós projekt eredménye várhatóan egy év múlva látható és vehető birtokba teljességében.


A városkapun át

A Széchenyi 2020 program keretében, hosszas előkészítés után, az Európai Unió és a magyar állam 100 százalékos támogatásával kétmilliárd forint összértékű fejlesztés valósul meg a fürdővárosban. A frekventált turisztikai közterületet sok hajdúszoboszlói is szívesen felkeresi, így széles körben részesülhetnek majd az új élményekből a látogatók és a helyiek. A nyitány egy szimbolikus városkapu lesz, a sétány és a Szent István park találkozásánál. Beljebb haladva változatos és modern, látványos élménypontok keltik fel az érdeklődést. A tervezők minden korosztályra gondoltak.


Zöld terület is lesz

A projektterületen több száz örökzöld cserjét és 112 új fát ültetnek el, ebből a sétányon 75 japán cseresznye fog díszelegni. Természetesen új utcabútorokat is kihelyeznek a megújuló burkolatra és a megvilágítás sem marad a régi. A gyógyfürdő főépületének szomszédságába színvonalas árusítóhely és szociális helyiség kerül. Szemben, a Fürdő utca – Sport utca kereszteződésénél pedig fedett kerékpártároló épül. A jelentős közterületi komfortosítás eredményeként rendkívül attraktív sétálóutca alakul ki, a gépjárműforgalom csillapításával. Az építkezés idejére az önkormányzat az érintettek türelmét és megértését kéri.

Forrás: haon.hu