Apró ajándék és az őszinte tisztelet fogadja a hősöket a megyei véradásokon.

Sokkal több, mint „csepp a tengerben”: minden egység vérkészítmény betegek gyógyulását, megmentését segíti – hangsúlyozza közleményében a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. A véradószervezők arra kérnek mindenkit, aki teheti, hogy vegyen részt a lakókörnyezete vagy munkahelye közelében kitelepült véradások egyikén. Bárki lehet donor, aki 18-56 év közötti, súlya meghaladja az 50 kilogrammot és az elmúlt 56 napban nem adott vért.

Az előttünk álló napokban a Vöröskereszt a Berettyóújfalu területéhez tartozó, egymáshoz közeli, kisebb lélekszámú településekre szervez véradásokat. Vámospércsen a Művelődési Ház felújítása alatt a Kistérségi Egészségügyi Szakellátó fogadja be a Vöröskereszt véradásait októberben 25-én. Balmazújvároson kézfertőtlenítőszert kapnak a véradók.


Iskolák véradóversenye

Október második felében külön izgalmak várnak a donorokra: Hajdúszoboszlón immár harmadik éve rendezik meg a helyi általános iskolák véradóversenyét október 27-én a Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ épületében. Egy évig birtokolhatja a vándorkupát az az iskola, amely részéről a legtöbb pedagógus és szülő jelentkezik véradásra. Nagy az izgalom, hiszen eddig minden évben másik intézmény nyert. Másik hagyományát is tartja a fürdőváros: a hónap utolsó szoboszlói véradásán – 29-én a Kovács Máté Művelődési Központban – kisorsolják a véradók között Póka György festőművész egyik alkotását.