Az eset még szombat hajnalban történt a fürdővárosban. 

Fiatal lányra támadt egy férfi szombat hajnalban Hajdúszoboszlón a Hőforrás utcában. Úgy tudjuk, a lány egy szórakozóhelyről tartott éppen haza, amikor egy férfi hátulról megtámadta, leteperte, majd egy vágóeszközzel fenyegetve próbálta megerőszakolni. A támadást egy környéken élő férfi hiúsította meg, aki felfigyelt a dulakodásra - írta a haon.hu. Az eset kapcsán kerestük a Hajdú-Bihar Vármegyei-Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik azóta megerősítették a hírt.

Hangos sikításra ébredt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság egyik kiemelt főnyomozója január 7-én éjszaka. Azonnal felöltözött, magához vette az igazolványát, a telefonját, és sietve a hangok irányába indult. Két szomszéd csatlakozott hozzá, ők is a kiabálás miatt szaladtak ki az utcára. 


Nem sokkal később egy földön fekvő férfira és nőre lettek figyelmesek, utóbbi hangosan sikított és segítséget kért. A rendőr azonnal odalépett hozzájuk, és leszedte a férfit a nőről, aki felállt és zihálva elfutott. A szabadnapos nyomozó tájékoztatta a támadót arról, hogy ő rendőr, majd értesítette a szolgálatban lévő kollégáit a történtekről – olvasható a police.hu oldalon.

Nem sokkal később a fiatal nő apja tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a lányát megtámadták, valaki a nyílt utcán leteperte a földre, meg akarta erőszakolni, és megszúrta a mellkasán.

A nyomozás adatai szerint a sértett a Hőforrás utcán sétált, amikor észrevette, hogy valaki követi őt. Szaporázta a lépéseit, végül már futott, de az ismeretlen végig a nyomában volt. Az Alkotás utcában érte utol a támadó, aki a földre lökte, ráfeküdt, majd egy kést szorított a mellkasához és megfenyegette, hogyha sikítani mer, akkor megöli. A dulakodás közben a férfi egyszer meg is szúrta a 21 éves nőt, mint később kiderült, könnyű sérüléseket okozva ezzel – fogalmazott közleményében a rendőrség.

A 25 éves férfit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.