Kisebbek, nagyobb gyermekek és szülők, sőt más szervezetek is hangyaszorgalommal dolgoztak a Föld napján reggeltől kezdve a volt Hajdú Kemping területén, és a mellette lévő közterületi út környékén. Családi napot hirdetett meg ugyanis a város legjelentősebb sportegyesülete erre a délelőttre, amelyen százan jelentek meg.


Összegyűjtötték, zsákokba rakták a rengeteg száraz falevelet, továbbá a fellelhető szemetet, amiket a helyszínről el is szállíttattak.  A HSE a használatra megkapott területeket, helyiségeket utánpótlás-versenyekre, táborozásra hasznosítja, megfizethető áron.  Mindennek hozadéka a HSE-ben sportoló több mint 250 gyermeket szolgálja, ezért is jöttek el nagyon sokan készségesen segíteni. Kivették részüket a munkából az NB III-as futballcsapat tagjai, sőt más szervezetektől, így a Vitézi Rend katasztrófavédelmi csoportjától, akik a hátsó területen szomszédok, valamint a Hajdúszoboszlói Nőegylettől is többen segédkeztek.

A nagy pályával párhuzamosan felújítják a leghátsó edzőpályát is. Kímélni fogják a nagy pályát, ott edz a nagy csapat és az U-utánpótlás korosztályok is.  

A HSE-napból még egyet szerveznek, mert most nem jutott idő az egykori KISZ-tábor, menekülttábor, kollégium területének rendbetételére – mondta el televíziónknak Katona Imre, a HSE elnöke, továbbá Markovics Andrea, az Aqua-General HSE NB III-as futballcsapot működtető kft. ügyvezetője.   








Fotók: Tibai Irma