Minden idők legmagasabb árbevételét jegyezték 2022-ben a hajdúszoboszlói fürdőkomplexumot üzemeltető társaságnál.


A városi tulajdonban lévő Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. 2022-es évi beszámolóját is tárgyalja jövő heti ülésén a fürdőváros közgyűlése.

A beszámolóból kiderül, hogy a hajdúszoboszlói gyógyászati és fürdőkomplexumot üzemeltető cég az energiaválság ellenére sikeres évet zárt,

minden idők legnagyobb, 6 és fél milliárd forintot meghaladó árbevétel mellett 273 és fél milliós nyereséget értek el.

Az előző év nyarától feloldott járványügyi korlátozásokat követően tavaly már korlátozásoktól mentesen fogadták a vendégeket, ennek és a nyári jó időnek köszönhetően az összesített vendégforgalmunk 46 százalékkal emelkedett a 2021-es évhez viszonyítva.

A fürdő-, gyógy- és welness szolgáltatásaik vendégszáma meghaladta a 2 millió 214 ezret.

Az energiaválság ellenére a gyógyfürdőt és élményfürdőt, valamint a Hungarospa Thermal Hotelt nyitva tartották, nagy segítségükre volt, hogy a Hungarospa Zrt. az épületei többségénél a fűtéshez a termálvizek hőenergiáját hasznosítja.

2022-ben közel 315 millió forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket, a legtöbb beruházás a működőképesség fenntartását célozta.

A beszámoló kiemeli, hogy foglalkoztatottak száma 2022-ben 27 fővel emelkedett, így már közel négyszáz embert foglalkoztatnak, ráadásul a foglalkoztatottak átlagbérének 33 százalékos növekedése révén a megyei átlagbértől való elmaradás jelentős mértékben, 15,5 százalékról 5,5 százalékra csökkent.