Bondár Anna és Gálfi Dalma nyert párosban, így a magyarok 2-1-es összesítéssel legyőzték a letteket Antalyában, a tenisz Billie Jean King Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában, írja az MTI.


Az 1-1-re álló párharc döntő meccsén Palágyi Miklós kapitány Bondár Annát és Gálfi Dalmát küldte pályára, akik szerdán alulmaradtak a törökök duójával szemben. A mérkőzés jelentőségére utalt az is, hogy a túloldalon nem az előzetesen csak a párosra nevezett Adelina Lachinova és Beatrise Zeltina állt, hanem az egyeseket is játszó Diana Marcinkevica és Daniela Vismane.

A csere utólag már nem volt indokolt, mivel a magyar kettős így is ellenállhatatlan játékkal, mindössze három gémet bukva nyert - de 6:1, 5:0-nál is volt meccslabdája -, a találkozó csupán 56 percig tartott.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló nemzeti csapat utolsó csoportmeccsén, pénteken a veretlen hollandokkal csap össze.

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut - de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a szombati zárónapon -, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.
Eredmény

A csoport, 3. forduló

Magyarország-Lettország 2-1
Bondár Anna, Gálfi Dalma-Diana Marcinkevica, Daniela Vismane 6:1, 6:2

korábban:
Jani Réka-Daniela Vismane 2:6, 3:6
Szabanin Natália-Diana Marcinkevica 6:1, 7:6 (7-2)