A magyar páros maratoni meccsen kikapott török riválisától, így a házigazdák 2-1-re megnyerték a párharcot szerdán a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.


Az egyesek után 1-1-re álló csatát a páros döntötte el, amelyben végül Jani Réka és Tóth Amarissa helyett Bondár Anna és Gálfi Dalma játszott. A magyarok rövidítésben hozták az első szettet, majd a hazai duó két óra elteltével egyenlített. Az utolsó felvonásban a törökök 3:1-re elhúztak, majd 4:2-nél ismét brékeltek, és innen már nem volt visszaút Bondárék számára. A találkozó 2 óra 37 percig tartott, a török csapat pedig visszavágott a tavalyi csoportkörben elszenvedett 2-1-es vereségért.

A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese, amely kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, még a lettekkel és a hollandokkal csap össze.

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut - de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a zárónapon -, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.

Eredmény:

A csoport, 2. forduló:
Törökország-Magyarország 2-1
Berfu Cengiz, Ipek Öz-Bondár Anna, Gálfi Dalma 6:7 (4-7), 6:4, 6:2
Korábban:

Zeynep Sönmez-Gálfi Dalma 6:3, 6:4
Ipek Öz-Bondár Anna 6:4, 4:6, 5:7