Egy régi orvosi rendelői épület felújításával és bővítésével új orvosi rendelőhöz jutott Hajdúszovát. 
Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke példamutatónak nevezte Hajdúszovát jövőépítési terveit, amelyben – mintegy Debrecen egyik alvóvárosaként – kitűnő feltételeket ad az itt élőknek.

– Egy település életminőségét illetően az egészségügyi ellátásnak kiemelt szerepe van. Ebben a tekintetben a most átadott Egészségügyi Centrummal Hajdúszovát élen jár – fogalmazott köszöntő beszédében Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az intézmény átadásán.
– A régi kettes számú orvosi rendelő régi épületének felújításával, valamint bővítésével hoztuk létre a 443 négyzetméter nagyságú, a fogorvosnak, továbbá mindkét körzeti orvosnak, illetve védőnői szolgálatoknak és kiszolgáló helyiségeinek helyet adó épületet. Eközben korszerűbb és energiatakarékosabb lett a ház – mondta az ünnepélyes átadáson Váradi Jenő polgármester, aki beszélt arról is, hogy hamarosan átadják a szintén pályázati támogatással megvalósuló gyermekjóléti szakszolgálatot, valamint öt utcában a csapadékvíz elvezető rendszert.

Erre biztos jövőt lehet alapozni

Az eseményen Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke a hajdúszováti önkormányzatot az európai uniós támogatások felhasználásában a megye egyik legjobban teljesítő önkormányzatának nevezte. – Hajdúszovát példát mutatott abban, hogy a megkapott lehetőségekkel hogyan kell élni.

Fontos, az önkormányzat milyen jövőképet mutat az itt élőknek – hangsúlyozta az elnök, majd áttért arra, hogy Debrecen közelsége Hajdúszováton is érezteti hatását. Most fejlődésben van a megyeszékhely, s körülötte létrejöhetnek az úgynevezett alvótelepülések. Az alapellátást magas színvonalon biztosítani tudó falvak helyben maradásra ösztönözhetik az itt élőket. Az egészségügy pedig a legfontosabb alapellátások egyike.
Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő Hajdúszovát életében jeles eseménynek nevezte az egészségügyi intézmény átadását. Kitért arra, hogy néhány évvel ezelőtt Váradi Jenő polgármesterrel végigjárta a települést, összegezték, mi mindenben kellene fejlődni, előrelépni, majd rangsorolták a teendőket. Ebben természetesen az egészségügy volt az első. Egy település élhetőségében az egyik legfontosabb az egészségügy helyzete, színvonala. Erre lehet jövőt alapozni.

Az ünnepség végén Hegedűs Istvánné alpolgármester verset mondott, az óvodások és az általános iskolások táncokat mutattak be, Ferenczi Pál lelkész pedig megáldotta az épületet.