Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb idősek otthonának lett fenntartója a Szent Lukács Szeretetszolgálat.
Február 1-jétől a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat vette át az államtól a hajdúszoboszlói Dermák Kht. Idősek Otthona és Módszertani Intézmény működtetését, így ettől fogva már Szent Lukács Idősek Otthonának hívják. Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya február 8-án kért áldást az intézmény lakóira, dolgozóira.

1974-ben adták át Hajdúszoboszlón, a Hőforrás utca 105. alatt a 240 férőhelyes idősek otthonát. 190 szépkorú és 50 pszichiátriai beteg teljes körű ápolását, gondozását végzik itt. Az otthonban dolgozók olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátásban igyekeznek az időseket részesíteni, ami szociális, testi, szellemi állapotuknak megfelel.

A Szent Lukács Szeretetszolgálatnak régi vágya teljesült azzal, hogy idősotthon működtetésre Hajdú-Bihar Megyében is kapott lehetőséget, ezzel – a máriapócsival és gacsályival együtt – háromra nőtt számuk.

A közel ötvenéves épület több szempontból is felújításra szorul, amit pályázati forrásból fokozatosan fog felújítani a Görögkatolikus Egyház. Az infrastrukturális fejlesztések mellett a humánszolgáltatás terén is lesznek előrelépések.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye /facebook/