A város utcáit járva azt tapasztaljuk, hogy a kommunikációs cég munkája után többfelé is rendezetlen munkaterület és otthagyott kábeldarabok köszöntik az arra járót. Ez a látvány fogad minket a Major, az Isonzó, az Ádám és a Hőgyes utca sarkán is, amiről eddig tudomást szereztünk. 
A tegnapi nap folyamán Jónás Kálmán képviselő Úr azzal a kérdéssel fordult a Polgármesteri Hivatalhoz, hogy mikor rendeződnek az utcákon tapasztalt viszonyok, hisz már három hónapja változatlan a helyzet.
Kérdésére a képviselő Úr a Polgármesteri Hivataltól a következő választ kapta:
"A kivitelezést még nem fejezte be a szolgáltató, az időjárás miatt decemberben "abbahagyták", sajnos annak a nyomait láthatjuk. A burkolatbontással járó nyomvonalak még ezután kerülnek sorra. Kollégámat kértem, azonnal szólítsa fel őket, hogy a "maradványaikat" záros határidőn belül szedjék össze a területről. A kivitelezés folytatására március 30-ig kértek engedélyt, ebben a határidőben el kell végezniük a múlt év kivitelezésének helyreállítását is. Amint további infóval rendelkezem, jelzem."
Ezek után vizuális jellememből kifolyólag elképzelem azt a munkást, aki nagyon várva az ebédszünetet, a déli harangszó megkondulásakor a levegőben felejti a csákányt.

S ha nem létezne gravitáció, az ősz beállta óta csákányok lógnának a levegőben.