Egészségcentrumot adtak át Hajdúszováton, ezzel sok olyan beteg helyzetét könnyítették meg, akiknek nem kell ezentúl utazniuk egyes vizsgálatok miatt. 
Január 31-én átadták az új egészségügyi centrumot Hajdúszováton. Így ezentúl modern épületben, kiváló körülmények között fogadhatják az orvosok a betegeket. Az egészségügyi alapellátás fejlesztése érdekében 443 négyzetméteren két háziorvosi valamint fogorvosi rendelőt illetve két védőnői szolgálatot valósítottak meg. 

Az épületben három orvosi rendelő, két kezelő, betegfelvételi helyiség és labor található. A község központjában található intézményben minden korszerű. Hajdúszováton szakemberből eddig sem volt hiány, de fontos volt az ellátó környezet fejlesztése. 

Az átadón Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár beszédében visszatekintet az előkészületekre, azokra az időkre, amikor felmérték a lakosság igényeit, hogy mik azok a teendők, fejlesztések amelyeket minél hamarabb meg kell valósítani.

Nem mindegy, hogy egy településen hogyan érzik magukat a lakosok. Ennek egyik legfontosabb feltétele az, hogy milyen az egészségügyi ellátás. Ott ahol ezek rendben vannak, növekedik a komfortérzet.

Az átadó során óvodások és iskolások műsorát valamint a Derűs Alkony Nyugdíjas Klub népdalkör előadását tekinthették meg a megjelentek. Ezt követően pedig mindenki megnézhette a különböző helyiségeket. 

Az új Egészségügyi Centrumot február 5-én vehette birtokba a lakosság.