Idén is megrendezik a SzobRock névre keresztelt Hajdúszoboszlói Amatőr Rockzenei Találkozót és Versenyt, amelyre főként helyi rockegyüttesek jelentkezését várják.
A hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár az Öröm a Zene Nonprofit Kft.-vel együttműködésben, a Hangszeresek Országos Szövetsége támogatásával 2019. március 31-én tizenkettedik alkalommal biztosít lehetőséget amatőr rockzenekarok bemutatkozására és versenyére. 

Jelentkezéseket elsősorban az észak-alföldi régióból várnak, de az ország más részeiből is szerettel fogadják a zenekarokat. A verseny időtartama miatt csak 12 zenekar jelentkezését tudják elfogadni!

A zsűri döntése alapján a legkiválóbb zenekar továbbjut a Budapest Music Expo döntőjébe, melynek fődíja 1.000.000 forint értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből, valamint a Cseh Tamás Program által felajánlott 2.000.000 forint értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat a győztes.

A legkiemelkedőbb zenei tehetség megkapja az Öröm a zene - Újfalusi Gábor Díjat, melyet minden állomáson egyetlen zenésznek ítél oda a zsűri.

A legjobbnak kiválasztott együttesek pénzjutalomban és fellépési lehetőségben részesülnek a Kulturális Központ által szervezett nyári rendezvényeken.

A jelentkezés feltételei:
A jelentkezési lap leadása vagy elküldése (a megadott elérhetőségek valamelyikére)
 Nevezési díj befizetése
 A dalok szövegét a jelentkezési laphoz mellékelve adjátok be
 A bemutatandó anyagban csak saját szerzemények szerepelhetnek (aminek még nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése)
 Amatőr zenekarok számára szól a program, ezért nem jelentkezhetnek rádiós és kiadó múlttal rendelkező bandák (a saját kiadás és a helyi lokális médiumokban való megjelenés nem kizáró ok)
 A szerzemények közül egynek magyar nyelven kell elhangoznia
 A tehetségkutató nyilvános, közönség előtt zajlik
 A műsoridő maximum 15 perc
 A verseny időtartama miatt csak 12 zenekar jelentkezését tudjuk fogadni
 A technikai alapfelszerelésről (hangosítás) a rendezők gondoskodnak, de pergőt, cint, lábgépet és dobszéket hozzon mindenki magával

Nevezési díj: 2.000 forint (Fizetni lehet személyesen a művelődési központ I. emeleti pénztárában vagy átutalással az 11738084-15374035 számlaszámra. Amennyiben átutalással fizettek, a közlemény rovatban tüntessétek fel: „szobrock + zenekarnév” szót.)

Jelentkezési határidő: 2019. március 18. (péntek)
(A jelentkezési lap letölthető: facebook.com/szoboszlokultura)

A SzobRock 2019. március 31-én 17 órakor kezdődik a Kulturális Központban 

További információ: 
Berényi Viktória  52/558 800

Elérhetőségek: 
Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár 
(4200 Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.)
Telefon: 52/558-800