Szombaton is rengeteg tűzesethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől. 
Szombaton hajnalban Tiszavasváriban a 36-os számú főút harmincas kilométerszelvényénél egy három és fél tonnás teherautó a balra ívelő kanyarban árokba hajtott és felborult. A tehergépjárműben csak a sofőr utazott, ő a balesetben nem sérült meg. A hajdúnánási tűzoltók áramtalanításra avatkoztak be.

Délelőtt Berettyóújfaluban egy bevásárlóközpontban a vásárlók rosszullétre panaszkodtak. A berettyóújfalui tűzoltók a rendőrséggel együttműködve kiürítették az áruházat, száz embert. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai iparbiztonsági helyszíni szemlét hajtottak végre. Légzőkészülék használata mellett átvizsgálták az áruház helyiségeit, méréseket végeztek, mérgező anyag jelenlétét azonban nem tudták kimutatni. A szerviz szakembereivel leellenőrizték a hűtőgépek hűtőközegét, meghibásodást itt sem tapasztaltak.

A délutáni, kora esti órákban a megye tűzoltói több avartűzhöz kaptak riasztást.

Derecske külterületén a Fényi tanyánál fél hektáron égett a nádas, és a száraz avar. Bojton a Baltazár Dezső utcában az aljnövényzet égett foltokban, perem égéssel egy hektár területen. Hajdúbagoson a Nagy utca végén a csatorna partján hatszáz méter hosszúságban égett a száraz gaz, avar. A debreceni tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Égett az avar közel száz méter hosszan és öt méter szélességben Hajdúszoboszló és Nádudvar között is, egy halastó mellett a nádudvari útfélnél. A hajdúszoboszlói tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A komádi tűzoltók vonultak Biharugra külterületére a 4216-os számú út tizenkettes kilométerszelvényéhez, ahol az út mentén lángolt a száraz avar.

Nyírmihálydiban a Vasút utcánál megközelítőleg másfél hektáron kapott lángra a száraz növényzet. A szakolyi és a nyíradonyi tűzoltók kéziszerszámokat és vízsugarat vetettek be a tűz eloltásához.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság