A következő szakaszához érkezett a Püspökladány-Ebes vasútvonal felújítása, megkezdődik a hajdúszoboszlói vasútállomás átépítése. A vágányfelújítási munkálatok miatt forgalmi rend változásokra kell számítani a következő hónapokban.
Az állomás átépítési technológiája miatt a kivitelező forgalmi korlátozásokat vezet be Hajdúszoboszlón, illetve március 11-e és június 2-a között elzárja a Szováti úti vasúti átjárót a gépjárműforgalom elől. Ez idő alatt az átjárót csak és kizárólag építési forgalom használhatja, egyéb közúti forgalom bonyolítására nem lesz alkalmas. Hajdúszoboszló déli oldalát a 4. számú főút felől lehet majd megközelíteni.

A kivitelező az útátjárók lezárásával kapcsolatban az erre vonatkozó Magyar Közút Nzrt. által jóváhagyott tervek alapján forgalomtechnikai táblázásokkal szabályozza és segíti a könnyebb tájékozódást.

A gyalogos és kerékpáros forgalmat az elzárás nem érinti, ugyanakkor azt kérik, hogy a munkavégzés ideje alatt az átjárót fokozott figyelemmel használják.

A hajdúszoboszlói vasútállomás átépítése során megtörténik az állomás vágányhálózatának korszerűsítése, kényelmes be- és kiszállási lehetőséget biztosító, 55 centiméter magasságú állomási peronok létesülnek, illetve peronaluljárókat, lifteket, perontetőket épít a kivitelező. A fejlesztés részeként megújulnak az elektronikus biztosítóberendezési, összevont vasúti forgalomirányítási, távközlési és utastájékoztatási, vagyon- és tűzvédelmi, térfigyelő rendszerek is.

Ebes-Debrecen vasúti vonalszakasz korszerűsítésének kivitelezése várhatóan 2019 őszén fejeződhet be.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból valósul meg.