Tovább fokozódik a BMW gyárral kapcsolatos, a Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanácsának létrehozásáról szóló találkozó körüli vita, amelyen Sóvágó László polgármester nem volt ott. 
A témában korábban már megfogalmaztuk álláspontunkat, amelyet a MI Hajdúszoboszlóért Egyesület állásfoglalása is követett s amelyért Sóvágó László polgármesterben kicsit felszaladt az adrenalin. S amiért a polgármester megpróbált a tőle megszokott reakcióval reagálni. 

De nem sokáig maradt válasz nélkül védekezése, hiszen az elmúlt percekben a MI Hajdúszoboszlóért Egyesület kifejtette álláspontját a városvezető kirohanásait illetően. 

Az Egyesület álláspontját az alábbiakban olvashatják!

Polgármester úr ma délelőtt nagy nyilvánosság előtt hazugsággal vádolta meg egyesületünket. Azt, hogy miben is hazudtunk a február 20-i írásunkban, az nem derült ki a városvezető posztjából. Mi nem állítottuk, hogy meghívták, csak azt a tényt írtuk le, hogy nem volt ott… Ezért amellett, hogy határozottan visszautasítjuk a hazugság vádját, inkább írása többi részére reagálnánk.

Már eleve érdekes az a hangnem, ahogy a két baloldali polgármester (az egyik vállaltan MSZP-s, a másik egyelőre a civilség maszkja mögé rejtőzik) szinte számon kéri a megyeszékhely polgármesterét, hogy miért nem lettek meghívva ahelyett, hogy kérték volna felvételüket a Fejlesztési Tanácsba. Mondjuk, az elmúlt bő 4 év alatt azért eljuthattak volna odáig, hogy ismerősként üdvözlik egymást, de ne vesszünk el az apró részletekben. Papp László polgármester úr mértéktartó és udvarias válasza viszont újabb bizonyítéka annak, ami ellen korábban már többször felemeltük a hangunkat. Ez pedig városunk egyre aggasztóbb elszigetelődése a régió vezető innovációs és gazdasági központjától, Debrecentől és a környező városoktól. A távolság közúton 20 kilométer, a növekedési pályán viszont fényévekre vagyunk.

Egyesületünk birtokába jutott információk alapján mind a Fejlesztési Tanács előkészítését szervező EDC Nonprofit Kft. vezetése, mind a későbbi rendezvényeket lebonyolító megyei fejlesztési ügynökség vezetője (igaz, őket polgármester úr valószínűleg nem ismeri) egyetértett azzal, hogy Hajdúszoboszló ne kapjon meghívást az alakuló ülésre. Miért is kapott volna, mikor korábban is elzárkózott a kapcsolatfelvételtől, nem volt ott a kiemelt turisztikai régió tagjaként kapott 5 milliárd ft állami támogatásról szóló sajtótájékoztatón sem. De – számos kisebb-nagyobb rendezvény mellett - kihagyta a vasúti fejlesztés ünnepélyes alapkőletételét is. Itt most nem az a lényeg, hogy megyénkből 20 település képviseltette magát, inkább az, hogy egyetlen járási székhely maradt ki…

De ami a legfájóbb a történetben, hogy polgármester úr mindig a lényegről felejtkezik el. A lényegről, hogy miért nem érdekelt városunk vezetője abban, hogy a régió többi települése mellett Hajdúszoboszló is elinduljon a gazdasági fejlődés rögös útján? Miért nem veszi már észre, hogy a modern kor polgármestere nem csak az intézmények és a városgazda működése felett diszponál, hanem elsődleges feladata a helyi gazdaságfejlesztés, tőkevonzás, befektetés-ösztönzés? Miért nem tudja félretenni politikai frusztrációját a város lakossága érdekében?

Legközelebbi posztjában ezekre a kérdésekre kérjük a válaszokat a kioktatás és alaptalan vádaskodás helyett!

Forrás: szoboszlohirei.hu/MI Hajdúszoboszlóért Egyesület facebook oldala