Köszönjük Sóvágó, hogy ott lehettél volna, de mégse! A következő polgármester majd kaparhat egy sanszot, hogy behozza, azt amit alkúrtál (Gyurcsány után szabadon). Csak azért mert gyűlölöd a Fideszt. S ezért a várost is szivatnod kell, te...
A következő cikk a dehir.hu-n jelent meg. S Sóvágó miatt, megint nem látom a felsorakozó városok között Hajdúszoboszlót. 

Papp László bejelentette: a város vezetése kezdeményezi a Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanácsának létrehozását.

A BMW beruházása Debrecen számára új távlatokat nyit a gazdasági fejlődés területén. A cívisváros vezetése azt szeretné, hogy a befektetés teremtette előnyökből a város környezete is részesüljön. Ennek érdekében számos település vezetőjével kezdeményez tárgyalásokat az együttműködés kialakításáról.

Debrecen 2014 és 2018 között példátlan gazdasági sikert ért el, négy év alatt csaknem 600 milliárd forint befektetés és több mint 6 ezer új munkahely létrejöttét jelentették be a városban.

A gazdasági fejlődés nem csak Debrecen, hanem az agglomerációjába tartozó települések számára is rendkívüli lehetőséget teremthet az előre lépésre. Ehhez szükséges összehangolni a térség településeinek fejlesztési elképzeléseit.

Papp László, Debrecen polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, olyan kezdeményezéssel élnek, amilyenre hazánkban még nem volt példa. Szeretnék ugyanis létrehozni a meghívott önkormányzatokkal a Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanácsát.

A polgármester közölte: Debrecen erős régióközpont jellege egy erős régióval együtt értelmezhető igazán.

Ezért a város vezetése, gazdasági centrum jellegéből fakadóan, megszólítja az agglomerációban élő települések vezetőit.

- Olyan együttműködést kezdeményezünk, amely átgondolt struktúrát és folyamatot irányoz elő a gazdaságban, az oktatásban, a turisztikában, de egyéb lehetőségek is elképzelhetőek – hangsúlyozta Papp László.

A polgármester hozzátette: annak a folyamatnak, amit az elmúlt években Debrecen megélt, lesz újabb hulláma. Nem minden befektetés fogja ugyanis Debrecent célozni, lesznek befektetők, akik olyan lehetőségeket keresnek, amelyek a város húsz, ötven, vagy száz kilométeres közelségében vannak.

- Azt ajánljuk a velünk együttműködő önkormányzatoknak, hogy az EDC irányításával segítünk felkészülni ezekre a befektetési lehetőségekre, annak érdekében, hogy a régiónk még jobb eredményeket tudjon elérni – mutatott rá Papp László.

Hozzátette: az a cél, hogy a következő években Kelet-Magyarországot Európa egyik legversenyképesebb régiójává tegyék. Ehhez a települések részéről összehangolt együttműködésre van szükség. Debrecen városa ebben ajánl segítséget.

A tanácskozáson Debrecen Megyei Jogú Város vezetése mellett a térség húsz településének polgármesterei, hét országgyűlési képviselője, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke szándéknyilatkozatot fogadott el teljes egyetértésben a Debreceni Agglomerációs Fejlesztési Tanács létrehozásáról.

Debrecen mellett a következő települések vesznek részt az együttműködésben (ABC-sorrendben):
1. Balkány
2. Balmazújváros
3. Berettyóújfalu
4. Bocskaikert
5. Derecske
6. Ebes
7. Hajdúböszörmény
8. Hajdúhadház
9. Hajdúnánás
10. Hajdúsámson
11. Hortobágy
12. Mikepércs
13. Nagykálló
14. Nyírábrány
15. Nyíradony
16. Nyírbogát
17. Püspökladány
18. Téglás
19. Újfehértó
20. Vámospércs

Forrás: dehir.hu