Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – közölte Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke július 16-i sajtótájékoztatóján.
A kezdeményezés célja a kezdetektől az volt, hogy megismertesse a magyar fürdőket és fürdőkultúrát a hazai és a nemzetközi nagyközönséggel.

Az elnök elmondta, évről évre nő az esemény látogatóinak száma, és idén olyan fürdők, uszodák, strandok is csatlakoznak, amelyek még nem tagjai a szövetségnek. 

Az eseményhez csatlakozott létesítmények július 26-án hosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket, akik színes programkínálattal találkozhatnak. A fürdőkben változatos zenei programokkal, élő koncertekkel, sztárvendégekkel, DJ-kel várják a fürdőzőket. 

A zenei programok mellett tematikus szaunaprogramok, csúszdaverseny, aerobic és egyéb sportprogramok, habparty, lézershow és tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget.

A Strandok éjszakájához eddig a Hajdúnánási Gyógyfürdő és Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. csatlakozott Hajdú-Bihar megyében.

A programokról a www.furdoszovetseg.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.